Siyaset Balbay: ' Benim yerimin tanık Görmüş'ün bulunduğu yer olması lazım'
Paylaş
Balbay: ' Benim yerimin tanık Görmüş'ün bulunduğu yer olması lazım'

Ergenekon Davası'nda Alper Görmüş'ün tanık olarak dinlenmesinin ardından söz alan tutuklu sanık Mustafa Balbay, "Benim yerim en çok sayın Görmüş'ün bulunduğu yer olması lazım" dedi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon Davası’nda tanık olarak dinlenen gazeteci-yazar Alper Görmüş, Nokta Dergisi’nde yayınlanan ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlüklere değindi. Görmüş, Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlükleri bir ay inceledikten sonra dergide yayınlanmasına karar verdiğini anlattı. Tanık Alper Görmüş, "2003-2005 yılları arasındaki darbe planları ile Ergenekon örgütü arasında doğrudan organik bir bağ yok ancak meşru bir hükümeti iktidardan uzaklaştırmak amacını güttüğünden zihniyet akrabalığı var" dedi. Günlüklerin Nokta Dergisi’nde yayınlanmadan önce bazı gazetecilere de ulaştığını söyleyen Görmüş, "Bu gazetecilerden biride Mustafa Balbay’dır. Balbay günlüklerin kendilerine Nokta Dergisi’nden önce geldiğini ancak doğrulatamadığı için yayınlayamadığını söyledi" diye konuştu. Söz alan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Alper Görmüş gazetecilik açısından önemli bir tanık. İki önemli şey söylüyor. Birincisi o belgeler sadece ben de değil herkes de bulunuyor. İkincisi o dönemde rahatsızlıklar değişik çevrelerce biliyordu. Benim yerim en çok sayın Görmüş’ün bulunduğu yer olması lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

DURUŞMADA AHMET CEYHAN DA DİNLENDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen Ahmet Ceyhan da Ergenekon soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesinin alındığını ancak hakkında takipsizlik kararı verildiğini anlattı. Mahkeme başkanı Hüsnü Çalmuk’un soruları üzerine Ceyhan, Kuvayi Milliye Derneği’nde genel başkan yardımcısı olarak çalıştığını söyledi. Ceyhan, "Ben derneğe girmeden önce derneğin genel başkanlığını Bekir Öztürk yürüyormuş. Benim dönemimde de kağıt üzerinde Öztürk’ün ismi vardı. Ancak Öztürk Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Ben daha sonra dernekle olan ilişkimi kestim" diye konuştu. Tanıkların dinlenmesinin ardından duruşma 26 Temmuz Perşembe saat 08.45’e ertelendi.

Serpil KIRKESER / İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı