Siyaset Balbay'dan zehir zemberek açıklama
Paylaş
Balbay'dan zehir zemberek açıklama

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görülen ikinci Ergenekon davasının 42. duruşmasında sanıkların taleplerine geçildi

Talepler sırasında söz alan gazeteci Mustafa Balbay "Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in 20. celsede bana ‘Siz darbe çalışmaları içinde bizzat yer aldınız mı?" diye sordu.

Elinde delil olsaydı 'şu planın içindesiniz' derdi. 'Siz bizzat içinde yer aldınız mı?' diye soruyor. Davanın özü buysa iki buçuk aylık zaman dilimi içinde davanın özünün kaydığını, soruşturmanın çok farklı yönlere gittiğini görüyoruz.

Hiç kimsenin tutuklu olmadığı soruşturmalar devam ediyor. Öz olarak darbe iddialarıyla üç, dört ayrı soruşturma yürüdüğünü görmekteyiz. Darbe iddialarını, devlet kurumları arasında çok parçalı bir iç çekişmenin yansıması olarak görüyoruz" dedi.

"DARBENİN ASIL MUHATAPLARI SABAHA KADAR KONUŞUYOR"

Balbay, "Biz tutuklu yargılanırken iddiaların asıl muhatapları televizyonlarda canlı yayınlarda sabahlara kadar kendilerini ifade ediyor. Biz ise ayda bir kez kendimizi ifade etme fırsatı buluyoruz" diye konuştu.

"BİZDE BULUNANLAR KÜÇÜK EL ÇANTASI ANCAK TUTAR"

"Devam eden yapı içerisinde bir plan ortaya atıldı. 'Balyoz Planı' dediler. Taraf Gazetesi Muhabiri Mehmet Baransu 'Bu belgeler bana 4 bavul ile getirildi' dedi. Bizde bulunanlar küçük el çantası ancak tutar.

Balyoz Planı ile ilgili haberler üzerine Ahmet Altan tanıklığa çağrıldı. Türkiye'yi kaosa sürükleyecek Balyoz Planı' iddialarına ilişkin haberler yaptılar ve tanık oldular. Ben de o dönem yaşadıklarımı topluma aktardım" diyen Balbay "Gazeteci 'belgesi var mı' diye bakar.

Taraf Gazetesi'ne belgelerin geldiğini söylediği gün ağzımdan yel alsın asla böyle bir şey istemem ama bir operasyon yapılsa meslektaşımız Mehmet Baransu darbecilik, gizli belgelerin saklama suçuyla göz atına alınırdı" diye konuştu.

"51 NOLU DVD’NİN İMAJI MAHALLİNDE ALINMADI"

Tutuklu sanık Levent Göktaş ise kendisinde bulunduğu iddia edilen içinde hakim ve savcılara ait özel bilgilerin yer aldığı 51 nolu DVD’ye ilişkin imajının mahallinde alınıp alınmadığına ilişkin talebine İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden cevap verildiğini ifade etti.

Cem Dursun/İstanbul (DHA)

2

Haberin Devamı