Alışveriş - Moda Balenciaga ve Yves Saint Laurent maske üretecek
Paylaş
Balenciaga ve Yves Saint Laurent maske üretecek

Balenciaga, Yves Saint Laurent ve Gucci gibi dev moda markalarını bünyesinde barındıran Kering, sağlık personeli için maske üretme kararı aldı. Kering ayrıca İtalya'daki corona virüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarına 1.1 milyon maske ve 55.000 tıbbi tulum bağışlayacak.

Lüks moda markalarını bünyesinde barındıran Kering Group, corona virüs salgınıyla mücadelede aktif rol oynama kararı aldı. Son haftalarda, dünyanın dört bir yanındaki doktorların ve sağlık personelinin kendilerini corona virüse karşı korumak için ihtiyaç duydukları yüz maskelerinin tükenmekte olduğu bildiriliyor. Balenciaga, Gucci ve Saint Laurent gibi markaların ana şirketi olan Kering maske kıtlığıyla mücadele etmek için atölyelerinde yüz maskeleri yapmaya başlayacağını doğruladı. Şirket Fransa'daki Balenciaga ve Saint Laurent'in atölyelerinin ilgili yetkililerden onay aldıktan sonra pazar günü maske üretmeye başlayacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Şirket ayrıca uluslararası bir araştırma ve eğitim enstitüsü olan Institut Pasteur'a corona virüs araştırmalarını desteklemek için açıklanmayan bir finansal bağışta bulundu.