Türkiye (Son Dakika) Balığı yaktığı için eşini baltaladı

Balığı yaktığı için eşini baltaladı

Paylaş
Balığı yaktığı için eşini baltaladı

Bursa'da karısını uyurken başına baltayla vurarak öldüren Mehmet Menkeş ifadesinde "Balık almıştım. Pişirirken yaktığı için aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelenmiştim. Pişmanım" dedi

Bursa'nın İznik ilçesinde, eşi 50 yaşındaki Kadriye Menkeş’i uyurken başına baltayla vurarak öldüren 55 yaşındaki Mehmet Menkeş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü öğrenilen Mehmet Menkeş, ifadesinde "Balık almıştım. Pişirirken yaktığı için aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelenmiştim. Pişmanım" dedi.

Haberin Devamı

Olay, dün saat 03.00 sıralarında İznik’in Kaynarca Köyü’nde meydana geldi. Çiftçilik yapan ve psikolojik sorunları nedeniyle uzun süre tedavi gördüğü bildirilen 2 çocuk babası Mehmet Menkeş, yatak odasında eşi Kadriye Menkeş’in uyumasını bekledi. Eşi uyuduktan sonra gidip aldığı baltayla yatak odasına dönen Mehmet Menkeş, art arda birkaç kez Kadriye Menkeş’in başına vurdu. Kanlar içinde kalan Kadriye Menkeş, olay yerinde yaşamını yitirdi.

'ÇOK ÖFKELENMİŞTİM, PİŞMANIM'

Ardından evin ikinci katında oturan geçen yıl evlendirdiği oğlu Osman Menkeş ve gelini Havva Menkeş’in kapısını çalan Mehmet Menkeş, "Kalkın, ben annenizi öldürdüm" dedi. Şoke olan Osman Menkeş, aşağı indiğinde yatak odasında annesinin cansız bedeni ile karşılaştı. Sinir krizi geçiren Osman ve Havva Menkeş’in çığlıklarını duyan komşuları jandarmaya ihbarda bulundu. Gelen jandarma ekibi, gözyaşı döken cinayet şüphelisi Mehmet Menkeş’i gözaltına aldı. Daha önce bir süre Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yattığı, yıllardır da ilaç kullandığı öğrenilen Mehmet Menkeş’in İznik İlçe Jandarma Komutanlığı’nda verdiği ifadesinde, "Olay günü balık almıştım. Kadriye pişirirken yaktığı için aramızda tartışma çıktı. Çok öfkelenmiştim. Pişmanım" dediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen Mehmet Menkeş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Menkeş, Adliye’den cezaevine götürülürken gazetecilere de pişman olduğunu söyledi. Mehmet Menkeş’in baltayla öldürdüğü eşi Kadriye Menkeş’in cenazesi ise bugün öğlende Kaynarca Köyü Camii’nde kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi. Kadın Platformu üyeleri de bugün Kaynarca Köyü’ne gelerek basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

DHA