Ekonomi Balık fiyatları el yakıyor

Balık fiyatları el yakıyor

Paylaş
Balık fiyatları el yakıyor

Denizlerde avlanma yasağının başlamasına birkaç gün kala balık fiyatları adeta el yakarken balıkçıların birçoğunun sezonu kapattığı Batı Karadeniz Bölümü'nde kilogram bazında barbun 50, hamsi ve istavrit ise 10'ar liradan tezgahlardaki yerini aldı

Batı Karadeniz'in en önemli balıkçı limanına sahip Akçakoca ilçesinde, 15 Nisan'da başlayacak avlanma yasağı nedeniyle teknelerini demirleyerek bakıma alan balıkçılar artık denize açılmıyor.

Balıkçılardan Ruhi Pehlivan, bugünlerde denizlerden balığın az çıktığını söyledi.

Denize açılanların, elleri boş döndüğünü dile getiren Pehlivan, "Limana 4 gırgır (büyük boy avlanma teknesi) geliyor. Hepsinden toplam 10 kasa balık çıkıyor. Yani denizde artık balık yok" dedi.

FİYATLAR YÜZDE 100 ARTTI


Pehlivan, piyasada az bulunması yüzünden balık fiyatlarının son bir haftada ortalama yüzde 100 arttığını vurguladı.

Artışın bir nedeninin de çoğu balıkçının denize açılmaması olduğuna değinen Pehlivan, "Bu yıl normalde 20-25 lira üzerinde satılmayan barbunun fiyatı yüzde 100 artarak 50 liraya ulaştı. İstavrit 10 liraya satılmaya başlanırken denizimizin değişmezi milli balığımız hamsi, az çıktığı için 10 liraya kadar yükseldi. Kilogram olarak kalkan 90, mezgit 8, levrek 10, çupra da 7 liradan satılıyor" diye konuştu.

AA

Haberin Devamı