Sağlık Balık her derde deva

Balık her derde deva

Paylaş
Balık her derde deva

Balığın kilo vermeye de yardımcı olduğunu belirten uzmanlar, balığın ayrıca depresyona, kalbe, halsizliğe, yorgunluğa, unutkanlığa, tükenmişlik sendromuna, strese de iyi geldiğini belirtiyor

Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye’de birçok balık türü çıkıyor. Uzmanlar da balık tüketimini insan sağlığına oldukça faydası olduğunu dile getirerek öğünlerde balığa da yer verilmesi gerektiğini belirtiyor. Balık tüketiminin kilo vermeye de yardımcı olduğunu hatırlatan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Usta, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

OMEGA 3 DEPOSU

“Balık, en sağlıklı besinler arasında yer alıyor. Balık, omega-3 dediğimiz çok önemli bir yağı içeriyor. Sağlığımız açısından baktığımızda, depresyona, halsizliğe, yorgunluğuna, çocukların beyin gelişiminde, stresle baş etmede, otizm, unutkanlık, tükenmişlik sendromuna çok faydalı. Kilo almayacağımız bir yağ çeşididir. Aynı zamanda kolesterolümüzü düşürebilir.”

HAFTADA ÜÇ KEZ BALIK TÜKETİN

“Haftada en az iki, üç defa balık yenmesi gerekiyor. Kalp sağlığı açısından da çok faydalı. Balık kilo vermemize de yardımcı oluyor. Öğünde başka şeyler yerine balık yiyerek, kötü şeylerin etkisinden kurtuluyorsunuz. Balık tükettiğimiz zaman hiç şişkinlik yaşamadığınız için rahatsızlıkta duymuyorsunuz.”

Haberin Devamı

BALIK ÇORBASI ÖNEMLİ BİR BESİN KAYNAĞI

Yabancı ülkelerde balık suyundan yemek yapılıyor. Balık çorbası, özellikle çocuk ve yaşlılar için önemli bir besin kaynağı. Balıkların pişirilme teknikleri de önemli. Yağlı balıkların ızgarada, yağsız olanların ise fırında veya buğulama şeklinde pişirilmesini gerekiyor. Balıklar böyle pişirildiği zaman vitamin değerlerini kaybetmemiş oluyor. Omega 3 bakımından zengin olan balıklar arasında somon ve hamsi yer alıyor. Çocuk gelişimine, kemik erimesine, kalp sağlığına dikkat edenlerin somon tüketmesinde fayda var."

AA