Sezon açıldı, balıklar soframızdaki yerini aldı. Peki, sağlığımız açısından yüksek besin değeri taşıyan balıkların hangisi neye iyi gelir? Balığın yanında roka yenir mi? Balığa limon sıkmak doğru mu? Tüm bu soruların yanıtını Beslenme ve Diyet Uzmanı Birgül Niziplioğlu verdi. İşte mevsimine göre tüketilmesi gereken, gripten depresyona şifa deposu balıklar…
FIRINDA PİŞİRİN, HAFTA 2 KEZ YİYİN
Öncelikle balıklar ızgara, buğulama veya fırınlama yöntemiyle pişirilmeli, haftada 2-3 kez tüketilmelidir. Balık çorbasına yapılan terbiyede krema yerine süt, beyaz un yerine de kepekli un kullanılırsa içeriğindeki sebze ve baharatlarla birlikte daha sağlıklı hale gelecektir.