Yaşam Balık tüketimimizde şok rakam

Balık tüketimimizde şok rakam

Paylaş
Balık tüketimimizde şok rakam

Kişi başı yıllık balık tüketimi Japonya'da 70, İzlanda'da 90, komşumuz Yunanistan'da 27, İtalya'da 25 kilogram iken Türkiye'de yalnızca 8 kilogram!

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye’de kişi başına balık tüketiminin 8 kilogramla çok düşük seviyede kaldığını bildirdi.Öztürk, yaptığı açıklamada, 4 bin 500 deniz millik kıyı şeridine rağmen Türkiye’de, balık tüketimin çok az olduğunu belirtti.

SAĞLIK İÇİN EN AZ 15 KİLOGRAM!


Sektörün geleceği ve toplum sağlığı açısından balık tüketiminin kişi başı en az 15 kilograma çıkarılması gerektiğini ifade eden Yusuf Öztürk, çocuklarda özellikle küçük yaşlardan itibaren balık tüketimine önem verilmesi gerektiğine dikkati çekti.

'ÜLKE OLARAK BALIK SEVMİYORUZ'

Öztürk, "Ülke olarak balık sevmiyoruz, balık yemiyoruz. Kişi başı yıllık balık tüketimi Japonya’da 70, İzlanda’da 90, komşumuz Yunanistan’da 27, İtalya’da 25 kilogram iken Türkiye’de yalnızca 8 kilogram. Balık özellikle fosfor ve mineral açısından zengin olduğu için okul çağlarındaki çocukların gelişimine katkı sağlıyor" ifadelerine yer verdi.

Yusuf Öztürk, haftada iki kez balık tüketilmesi ve bu alışkanlığın yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

AA

Haberin Devamı