Gündem Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etmiyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etmiyor

Paylaş
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etmiyor

İstifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un Pazartesi günü istifa edeceği açıklanmıştı ancak bu iddia yalanlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Ahmet Edip Uğur'un istifasıyla ilgili 'Pazartesi inşaallah' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği belediye başkanları tek tek istifalarını açıklarken, bu isimler arasında yer alan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifa etmeyeceği öğrenildi.

Uğur'un, pazartesi günü istifa edeceği yönünde, bazı televizyon kanallarında haber yapılması üzerine büyükşehir belediyesi yetkilileri, haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yetkililer, Başkan Uğur hakkındaki istifa haberlerinin televizyondan izlendiğini ve haberlerin doğru olmadığını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: PAZARTESİ İNŞAALLAH


Milliyet yazarı Serpil Çevikcan da Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini aktardı.

Serpil Çevikcan'ın köşesine taşıdığı o sohbet:

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meclis’ten ayrılırken iki meslektaşımla birlikte selamlaşma imkanı bulduk. Bu sırada Uğur’un istifa edip etmeyeceğini de sorduk. Cumhurbaşkanı, net yanıt verdi; “pazartesi inşallah” dedi. Dün akşam Uğur cephesinden hala “istifa yok” açıklamaları sızdırılsa da bu direnişin sürüp sürmeyeceğini birkaç gün içinde anlayacağız

MELİH GÖKÇEK CUMARTESİ GÜNÜ İSTİFA EDECEK


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile başlayan istifa açıklamaları, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile devam etti.

Dün de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Twitter'dan cumartesi günü istifa edeceğini açıklamıştı.