Gündem Balıkları gören vatandaşlar şaşırdı

Balıkları gören vatandaşlar şaşırdı

Paylaş
Balıkları gören vatandaşlar şaşırdı

Daha çok kırmızı etin tüketildiği Şanlıurfa'da, bir balıkçının tezgahında bulunan, her biri 100 kilo ağırlığındaki 4 ton balığını (orkinos) vatandaşlar şaşkınlıkla izledi

Merkez Haliliye ilçesinde bulunan Topçu Meydanı'nda balıkçılık yapan Behçet Şili, Mersin'den satın aldığı 4 balığı tezgahına koydu. Balıkların geldiğini haber alan birçok vatandaş, 1,5 metre uzunluğunda ve her biri yaklaşık 100 kilogram ağırlığındaki balıkları görmek için balıkçıya geldi.

Haberin Devamı

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİLER

Yetişkinler, balıkla hatıra fotoğrafı çektirirken, korktukları gözlenen çocuklar ise iş yerinden uzaklaşmayı tercih etti.

Şili, gazetecilere yaptığı açıklamada, ton balığına gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade etti.

'DAHA ÇOK KIRMIZI ET TÜKETİLİYOR'

Balığı parçalara ayıracaklarını ve kilogramını 35 liradan satışa sunacağını anlatan Şili, "Bu balık pek bulunmaz, balıkçılar okyanusta yakalamış biz de buraya getirdik. Kentte daha çok kırmızı et tüketimi fazla ancak balık eti çok daha sağlıklı, son yıllarda Şanlıurfalılar da balık eti tüketmeye başladı. Vatandaşlar bu balığa büyük ilgi gösteriyor. Balıkta siyah et bulunuyor. Tamamen kemiksiz bir ettir." diye konuştu.

Vatandaşlardan Hüseyin Yıldız ise kentte ilk defa bu büyüklükte balığa rastladığı için şaşırdığını söyledi.

Haberin Devamı