Eğitim - Kariyer Balkan University Group

Balkan University Group

Paylaş
Balkan University Group

Balkan University Group, mezun olduğunuz okulun türüne, alanına ve ÖSS puanına bakılmaksızın istediğiniz bölümü Tıp Fakülteleri de dahil olmak üzere Avrupa Birliği Üyesi Bulgaristan'da İNGİLİZCE okuma fırsatı sunmaktadır.

Öğrencilerimiz AB Üyesi Bulgaristan’da bölümlerine göre yılda 3.500 Euro ödeyerek İngilizce eğitim gördükleri lisans ve lisans üstü bölümlerinden mezun olduklarında, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) diploması almaktadırlar. Bu diploma ve ekinde verilen Europass Diploması Avrupa ve dünyanın tüm ülkelerinde akreditedir.

Avrupanın ilk ve tek Türk Üniversiteler Birliği olan Balkan University Group; 2004-2005 eğitim-öğretim yılından itibaren BULGARİSTAN’da ilk defa Varna Teknik, Varna Tıp, International Bulgaria University, Burgaz Prof. Assen Zlatarov Üniversitesi, Sofya Mimarlık, İnşaat Mühendisliği ve Jeodezi Üniversiteleriyle İngilizce ortak bir proje gerçekleştirmiştir. Bu projeye Türkiye’den ve dünyanın her yerinden katılacak öğrencilerin kayıt işlemleri yalnızca BALKAN UNIVERSITY GROUP tarafından yürütülmektedir.

Bu projeyle öğrenciler İngilizce hazırlık sınıfından sonra üniversite veya bölüm değiştirebilmekte; 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunları Lisans tamamlayabilmekte, Avrupa Birliği Programlarına katılabilmekte; AB Ülkelerinde ve Amerika’da staj yapabilmekte, mezuniyet sonrası Master - Doktora programlarına devam edip, AB üyesi ülkelerde oturma ve çalışma hakkına sahip olabilmektedir.

Varna Teknik, Varna Tıp, International Bulgaria University, Sofya Yüksek Mimarlık ve Yüksek İnşaat Mühendisliği Üniversiteleri’nde İngilizce eğitim – öğretim faaliyetleri BALKAN UNIVERSITY GROUP gözetiminde ve denetiminde sürmekte olup, İngilizce lisans eğitiminde öğrenci kaydı, iletişimi ve ihtiyaç duyulan her türlü materyal BALKAN UNIVERSITY tarafından karşılanmaktadır. Üniversite kampuslarında görevli gözetmenlerimiz öğrencilerimizin her türlü ihtiyacına yardımcı olmaya çalışmaktadır.

Balkan University Group’ta İngilizce okuyan öğrenciler, Lisans – EUA ve EuroPass Diplomasının yanısıra, üniversitenin ERASMUS öğrenci değişim ofislerinden; 3. Sınıftan itibaren Avrupa’daki proje ortağı üniversitelere gönderilmekte; 1 ile 3 sömestr arasında okumakta, stajlarını Avrupa’da yapabilmekte, mezuniyetlerinde diploma tezlerini ortak üniversitelerde yapabilmektedir.

BALKAN UNIVERSITY GROUP, BİR ARACI ŞİRKET DEĞİLDİR


Bulgaristan’a İNGİLİZCE eğitim vermek üzere seçerek öğrenci kabul eden proje ve vizyon sahibi eğitim kurumudur. Projeyi başlatan, başında olan ve sürdüren Balkan University Group’tur.

www.balkanuniversity.comwww.balkanuniversitesi.com

Haberin Devamı

info@balkanuniversty.com

BALKAN UNIVERSITY GROUP’DAKİ BÖLÜMLER

Grubumuza bağlı olan Varna Teknik Üniversitesi’nde İNGİLİZCE olarak;

1. Endüstri-İşletme Mühendisliği: 1 yıl hazırlık + 4 yıl ( Industrial Management & Engineer)
2. Bilgisayar Mühendisliği: 1 yıl hazırlık + 4 yıl ( Computer Technologies and Systems Engineering)
3. Elektronik Mühendisliği: 1 yıl hazırlık + 4 yıl ( Electronic Engineer )

Bu 3 bölüm İngilizce Akademik dilde ilk mezunlarını, 2008 – 2009 öğretim yılında vermiştir.

4. Uluslararası Sosyal İlişkiler: 1 yıl hazırlık + 4 yıl ( Social Management)
5. Gemi İnşaat Mühendisliği: 1 yıl hazırlık + 4yıl ( Naval Architecture & Manine Technologies Engineering )

Bu bölümlerden 2009 – 2010 öğretim yılında mezun verilecektir.

6. Gemi – Güverte: 1 yıl hazırlık + 5 yıl ( Navigation )
7. Gemi Makinaları Mühendisliği: 1 yıl hazırlık + 5 yıl ( Marine Engineering )

Güverte; Gemi Makina ve Gemi İnşaat Mühendislikleri bölümlerine; Denizcilik Meslek Liselerinden ve M.Y.O’larından gelen öğrenciler; İngilizce seviyelerine göre hazırlık okumadan anasınıflarından başlayabilirler.

Bulgaristan ve Türkiye arasında denizcilik alanında yapılan mutabakat çerçevesinde, diplomanın yanında alınan ehliyetler de karşılıklı olarak tanınmaktadır.

Aynı zamanda Varna Teknik Üniversitesi bünyesinde; Otomasyon Mühendisliği ile Endüstriyel Tasarım bölümleri yeni öğretim döneminde açılacaktır.

Grubumuzun kardeş kuruluşu olan ERYETİŞ EĞİTİM KURUMLARI bünyesinde 2007 yılında kurulan ve Türkiye’de ilk olan ÖZEL ERYETİŞ REİS DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ mezunları da ÖSS sınavsız Varna Teknik Üniversitesinin denizcilik bölümlerine, hazılık sınıfını atlayarak direkt kayıt yaptırabilmektedir.

Varna Tıp Üniversitesi’nde;

1. Tıp Hekimliği: 1 yıl İngilizce hazırlık + 6 yıl
2. Diş Hekimliği: 1 yıl hazırlık + 5 yıl

Bulgaristan’ın en iyi tıp üniversitesi olan Varna Tıp Üniversitesi, tüm dünyadan öğrencilerin ilk tercih ettiği tıp üniversitelerindendir.

Sofya Mimarlık, İnşaat Mühendisliği ve Jeodezi Üniversitesi’nde

1. İnşaat Mühendisliği Bölümü: 1 yıl hazırlık + 5 yıl İngilizce ( Civil Engineering - Master of Science dahil)
2. Ulaştırma İnşaatı Bölümü: 1yıl hazırlık + 5 yıl Almanca ( Transportation Engineering - Master of Science dahil)
3. Hidro-Teknik İnşaatı Bölümü: 1 yıl hazırlık + 5 yıl Almanca ( HydroTechnics Engineering - Master of Science dahil)

Bulgaristan’ın ilk ve tek Mimarlık, İnşaat ve Jeodezi Üniversitesi ( University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy – Sofya ) olan Sofya İnşaat Üniversitesi öğrencileri; 1. yıldan itibaren stajlarına başlayabilirler, Avrupa Birliği değişim programlarına katılabilirler. Yüksek Mühendis Ünvanıyla mezun olarak, mezuniyetlerinde Avrupa ve Türkiye’deki meslek odalarına kayıt olabilmektedirler. Bu nedenle Avrupa ve dünyanın her ülkesinde iş ve taahüt alabilmektedirler. Diğer üniversitelerimizde olduğu gibi, 2 yıllık M.Y.O. İnşaat Bölümü mezunları da, Lisanslarını tamamlayabilmektedir.

International Bulgaria University;

Sofya, Dobrich ve Burgaz’da kampüsleri bulunan uluslararası üniversite olup, öğrenim süresi 1 yıl hazırlık + 3 yıldır. İngilizce eğitim veren okulumuz bünyesinde;

1. Uluslararası Turizm Otelcilik İşletmeciliği: ( Hotel Management )
2. Uluslararası İşletme ve Yöneticilik: ( International Business and Management )
3. İşletme Bilişim Teknolojileri: ( Business Information Technology )
4. Gastronomi – Mutfak Yönetimi Programları: ( HRC - Culunary Art Academy Programs )

Ayrıca International Bulgaria University’de son sınıfa geçen öğrencilerimiz Hollanda, İngiltere veya Norveç’te eğitimlerine devam ederken staj imkanı bulmakta ve çift diploma alabilmektedirler.

Burgaz Prof. Assen Zlatarov Üniversitesi;

2008 yılndan başlayarak İngilizce akademik dilde:

1. Petro Kimya Mühendisliği: 1 yıl hazırlık + 4 yıl İngilizce ( Petrollium & Chemical Engineering )
2. Turizm ve Otelcilik Yöneticiliği: 1 yıl hazırlık + 4 yıl İngilizce ( Tourism & Hotel Management )
3. Çevre ve Ekoloji Mühendisliği: 1 yıl hazırlık + 4 yıl İngilizce ( Ekoloji ve Çevre Mühendisliği )
4. İşletme: 1 yıl hazırlık + 4 yıl İngilizce ( Business Management )

KAMPÜS ve YAŞAM

Öğrencilerimiz kayıt oldukları üniversitelerin kampüslerinde bulunan yurtlarda barınma ihtiyaçlarını karşılayabildikleri gibi ders çalışma ve dinlenme aktivitelerini okul merkezinden uzaklaşmadan yerine getirebilmektedir. Ancak, arzu eden öğrenciler istedikleri zaman anlaştıkları arkadaşlarıyla, kampüs çevresindeki evlere çıkabilmektedir.

Üniversitelerin her biri öğrencilerin yararlanabileceği çok kapsamlı kütüphanelere sahiptir. Dünya çapındaki tüm süreli yayınlar ve akademik kitaplar bu üniversitelerin kütüphane arşivlerinde bulunmaktadır. Örnek olarak, Varna Teknik Üniversitesi Kütüphanesinde 2.300.000 den fazla yazılı kitap bulunmaktadır. Ayrıca dünya çapında online sistemle bir çok yazılı kaynağa ulaşabilmektedirler.

Yurt binalarında ve okulların çevresinde bulunan kafeteryalarda öğrencilerimiz bütçelerine uygun bir şekilde beslenmelerini temin edebilirler.

Okul kampüsü içinde bulunan; futbol ve basketbol sahaları, tenis kortları ile fitness salonları; öğrencilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine imkan sağlamaktadır.

BALKAN UNIVERSITY GROUP’DA İNGİLİZCE OKUMANIN AVANTAJLARI

Grubumuzdaki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler bölümler ve üniversiteler arası geçiş yapabilme imkanına sahiptir.

Grubumuza bağlı üniversitelerde eğitim gören öğrenciler 1.sınıfın yazından itibaren Amerika ve İngiltere’de yazın work&travel programları çerçevesinde çalışarak hem para kazanıp hem de yabancı dillerini geliştirebilme imkanına sahiptir.Öğrenciler bu imkandan her yaz faydalanabilmektedir.Balkan University Group’un güvencesinde ve garantörlüğünde Sofyadaki Amerika-İngiltere Büyükelçiliklerinden vize alınmaktadır.Buradaki en önemli şartlardan biri öğrencinin İngilizce bilgi ve düzeyidir.

Grubumuzda bulunan üniversitelerde okuyan öğrenciler İngilizce eğitim görmelerinden dolayı 3.sınıftan itibaren AB Ulusal Programlar çerçevesinde öğrenci değişim programlarına (Erasmus-Leonarda Vinci gibi) 1-3 sömestr arasında katılabilmekte; diğer üniversitelerde okuyup çifte diploma alabilmektedir. Diğer ülkelerdeki üniversitelere yatay geçiş yapma hakkına da sahiptir.

Mezuniyet aşamasına gelen öğrenciler mezuniyet tezlerini diğer AB Ülkesi üniversitelerde yapabilmektedir.

Üniversiteyi bitiren öğrenciler diğer Avrupa ülkelerindeki üniversitelerde yüksek lisans (master) programlarına katılabilmektedir.

Mezun olan öğrencilere AB diplomasının yanında ek olarak verilen Europass diploması; öğrencinin diğer Avrupa ülkelerinde işveren ve eğitim kurumları tarafından üniversite diplomasının ve gördüğü ders içeriklerinin kolay ve daha açık anlaşılmasına imkan sağlayan ek belgedir.

Haberin Devamı