Türkiye (Son Dakika) Balon patlayınca 5 aylık bebek öldü

Balon patlayınca 5 aylık bebek öldü

Paylaş
Balon patlayınca 5 aylık bebek öldü

Karaman'ın Başyayla İlçesi'nde elindeki şişirilmiş balonun patlaması sonucu 5 aylık Eylül Duru Kırpınar öldü

Olay, 10 Ocak Cumartesi günü Karaman'ın Başköy Mahallesi’nde meydana geldi. Ev kadını 25 yaşındaki Didar Kırpınar, oynaması için şişirdiği balonu 5 aylık kızı Eylül Duru’ya vererek yemek yapmak üzere mutfağa gitti. Minik kızın oynadığı elindeki balon patladı. Kızının bulunduğu oturma odasına dönen anne minik Eylül Duru'yu hareketsiz gördü. Acil olarak Başyayla Sağlık Ocağı’na götürülen bebeğin öldüğü belirlendi. Anne Didar Kırpınar, küçük kızının elindeki balonun patlaması üzerine oturma odasına gittiği ve onu haraketsiz görünce hemen sağlık ocağına götürdüğü yönünde polise ifade verdi.

Haberin Devamı

ANİ HAVA BASINCI SONRASI...

Yapılan ilk tesbitlerde bebek Eylül Duru Kırkpınar'ın, balon patlamasıyla ağzında oluşan ani hava basıncının akciğerlerine zarar vermesi veya kopan bir balon parçasının nefes borusunu tıkaması sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği belirtildi. Kesin ölüm nedenini belirlemek için bebeğin cesedi Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Özel bir yaşlı bakım merkezinde hasta bakıcılık yapan 27 yaşındaki Devrim Kırkpınar ile Didar Kırkpınar çiftinin tek çocukları olan Eylül Duru, Adli Tıp'taki inceleme ardından Başköy Mahallesi’nde toprağa verildi. Yetkililer olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdürülüyor.

DHA