Siyaset Balyoz Davası'nda sessiz tahliye
Paylaş
Balyoz Davası'nda sessiz tahliye

Balyoz Davası'nda 6 yıl hapse mahkum edilen emekli Albay Hakan Büyük, denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi

Balyoz davası kapsamında 29 Nisan 2011 tarihinde tutuklanan emekli Albay Hakan Büyük denetimli serbestlik tedbirleri uygulanmak şartıyla Silivri Cezaevi'nden tahliye oldu. 3 yıl tutuklu kalan Büyük, 21 Eylül 2012 tarihindeki Balyoz Davası'nın karar duruşmasında 6 yıl hapse mahkum olmuştu. Büyük, infaz yasasına göre cezasının son yılını adli kontrol tedbiriyle dışarda geçirecek.

Haberin Devamı

Hakan Büyük sanıklar arasında hükmünü tamamlayarak tahliye olan ilk isim olma özelliği taşırken davada daha önce bir kısım sanık Yargıtay'ın bozma kararı ile yeniden yargılanmak üzere tahliye olmuş, bir kısım sanığın ise sağlık sorunları gerekçesiyle cezası ertelenmişti.

Evinde flaş disk bulunmuştu 21 Şubat 2011 tarihinde Hakan Büyük'ün Eskişehir'de bulunan 45 metrekarelik evinde iimsiz bir ihbara dayanarak polisler tarafından arama yapılmış Balyoz davasına konu olan dijital dosyaları içeren bir flash disk bulunmuştu. Emniyet'in söz konusu flash diske dair hazırladığı iki ayrı raporda 175 çelişki sanıklar tarafından mahkemede ortaya konulurken bu delilerle ilgili ek iddianame hazırlanmış YAŞ Üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı dahil pekçok asker tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Dava sonunda da söz konusu dijital belgeler gerekçe gösterilerek Balanlı dahil birçok kişinin haklarında mahkumiyet kararı verilmişti.

Yurt dışı yasağı konuldu

Hakan Büyük'ün tahliyesiyle ilgili Vatan Gazetesi'nden Çağdaş Ulus'a konuşan avukatı Hüseyin Ersöz, Büyük'ün yurt dışı yasağı konularak tahliye edildiğini belirterek şöyle konuştu,"Müvekkilim yargılandığı dönemde emekli olmasına rağmen muvazzaf asker sayıldığı görevi başında suç işlediği ididasıyla cezası 4 yıldan 6 yıla çıkarıldı. Aslında bu geç verilmiş bir karar."