Bandırma Bandırma planör yarışmasına ev sahipliği yapacak

Bandırma planör yarışmasına ev sahipliği yapacak

Paylaş
Bandırma planör yarışmasına ev sahipliği yapacak

Bandırma planör yarışmasına ev sahipliği yapacak

Ümit BABACAN/BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA) - BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, 2 metre uzaktan kumandalı planör yarışmasının bir ayağının 27-28 Temmuz tarihlerinde bandırma’da gerçekleşeceğini belirterek, herkesi yarışmayı izlemeye davet etti.

THK Bandırma Şube Başkanı Varol Memişler, Bandırma’nın havacılık faaliyetleri alanında hızla tanınan bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade ederek, Türk Hava Kurumu olarak bu cazibenin artması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda 2 metre uzaktan kumandalı planör yarışmasının Bandırma’da düzenleneceğini açıklayan Varol Memişler, Bandırma’nın birçok prestijli yarışmaya daha ev sahipliği yapabilmesi için çalışmalara hızla devam ettiklerini kaydetti.

Varol Memişler, “Bandırma’da yarışma yapabileceğimiz çok güzel bir alanımız mevcut. Zaman zaman yarışmalar yapıldığı gibi antrenmanlar için de Bandırma’ya geliniyor. Bu faaliyetler kapsamında Bandırma’yı bir çekim merkezi haline getirmemiz çok önemliydi. Dolayısıyla sportif model uçakçılık ile ilgili yaptığımız çalışmalar şu an meyvesini vermektedir. 27-28 Temmuz tarihlerinde Bandırma’da bir yarışma takvimimiz söz konusu. 2 metre uzaktan kumandalı planör yarışmasının bir ayağı da Bandırma’da düzenlenecektir. Bu bir Türkiye şampiyonasıdır. Bu şampiyonamız lig usulünde yapılmaktadır. Her sene yapılan toplantılar sonucu yarışmanın hangi yörelerde yapılacağı tespit edilir. Bandırma’da bu yarışmanın ikinci ayağı yapılacaktır. Bandırma’daki yarışma Merinos’un içinde belirlenen bir alanda yapılacaktır. Bu konuda bize yardımcı olan yetkililere de teşekkürü bir borç biliriz. Yarışma bütün halka açıktır. İsteyen herkes gelip bu heyecanı bizimle yaşayabilir.” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı