Gündem Bandırma'da yasak davulcuları ayağa kaldırdı

Bandırma'da yasak davulcuları ayağa kaldırdı

Paylaş
Bandırma'da yasak davulcuları ayağa kaldırdı

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde ilçe idare kurulunun gürültü kirliliği yarattığı gerekçesiyle ramazan davulu çalınması yasağını 40 yakın davulcu, davul çalarak protesto etti

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur tarafından ses kirliliğine neden olduğunu gerekçe göstererek ramazan ayında davul çalınmaması yönünde yaptığı öneri, dün ilçe idare kurulunda görüşüldü.

Bandırma Kaymakam Ali Mantı başkanlığında toplanan kurul, teklifi kabul etti. Kurulun bu kararına Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan’ın gösterdiği tepkinin ardından 40’a yakın davulcu, yasağı protesto etmek amacıyla önce belediye binası önünde daha sonra da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak karara tepki gösterdiler.

Belediye önünde toplanan Ramazan davulcuları davul çalarak ve ’Ramazan ayında davul çalmak yasaklanamaz’ sloganları atarak Atatürk Caddesi’nden yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geldi.

Burada da davul çalıp slogan atan ramazan davulcuları, davul çalmanın serbest bırakılmasını istediler. Eylemde boynunda davul olan 7 yaşındaki bir çocuk da davul çalarak, ’Davulsuz Ramazan olmaz’ diyerek büyüklerine destek oldu. Davulcular daha sonra olaysız biçimde dağıldılar.

Erdem ÖZCAN/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA)