Dünya Bangkok bombacısı bir kadından yardım almış

Bangkok bombacısı bir kadından yardım almış

Paylaş
Bangkok bombacısı bir kadından yardım almış

Tayland yetkilileri ilk şüphelinin kaldığı binada yaptığı aramada Taylandlı bir kadına ait odada buldukları bomba malzemelerinin ardından, bombacının ülke içindeki ilişkilerine yoğunlaşıldı

Adının "Misaloh" olduğu belirtilen ve aynı binada 9106 no’lu odada kalan kadın her yerde aranıyor.

Haberin Devamı

Tüm bulgulara rağmen Tayland Polis sözcüsü Prawut Thavornsiri yaptığı açıklamada, ilk yakaladıkları kişinin Erawan tapınağında gerçekleşen bombalama olayı ile birebir yakın ilişkisi bulunduğuna inandıklarını yineledi.

Yeni açığa çıkan bilgilere göre Tayland polisi uluslararası kullanıma açılmış ve bombanın patladığı sırada etrafta bulunan üç adet Türk telefon hattı tespit etti.

Polis bunlardan birini takip ederek ilk şüpheliye ulaştı ve sahte pasaportunda yazan ismi ile "Adem Karadağ" yakalandı.

Ancak hem pasaportun sahte olması hem de zanlının milliyetinin hala belirlenememesi karmaşası içine girilmişken, aynı binadaki bir kadının odasında bulunan bomba ile yerel bağlantılar gündeme geldi.

BÜYÜKELÇİLİK: TÜRK DEĞİL

Haberin Devamı

Bangkok’taki Türkiye Büyükelçiliği de zanlının Türk olmadığını duyurdu.

Polis, zanlının yakalandığı Nong Chok bölgesinde her yayayı ve aracı durdurup olayla ve zanlı ile alakalı sorular sorup bir ipucu bulmaya çalışıyor.

Ayrıca zanlınında içinde bulunduğu birbirine bağlı toplam 4 odayı geçen yılın 27 Ocak gününden bu yana kiralamış olan Ahmet Mehmet Emin Ayşe isimli kişinin de nerede olduğu bilinmiyor; ancak, Eravan tapınağı patlaması ile ilgisi ispatlandığı takdirde bu olayın geçen yıldan bu yana planlandığı tezi güçlenecek ve çalışmalar çok daha farklı ve derin bir boyuta ulaşacak.

Enis Aksu / DHA