Dünya Bangladeş'te bir blog yazarı daha öldürüldü

Bangladeş'te bir blog yazarı daha öldürüldü

Paylaş
Bangladeş'te bir blog yazarı daha öldürüldü

Bangladeş'te laik olmasıyla bilinen blog yazarı Niloy Neel, palalı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Neel, bu yıl öldürülen dördüncü laik blog yazarı oldu

Bangladeş'in başkenti Dakka'da laik blog yazarı Niloy Neel'in palalı saldırıda öldürüldüğü bildirildi. Polis yetkilisi Mustafizur Rahman, 40 yaşındaki Niloy Neel'in yaşadığı apartman dairesinde uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitirdiğini açıkladı. Dakka'nın Goran mahallesindeki evinde saldırıya uğrayan Niloy Neel, bu yıl öldürülen dördüncü laik blog yazarı oldu.

Fransız Haber Ajansı AFP'ye bilgi veren Bangladeş Blogcular ve Aktivistler Ağı'nın sözcüsü, Neel'in cihatçılar tarafından hedef gösterilen blog yazarları listesinde olduğunu söyledi. Blogcuların sözcüsü İmran Sarkar, evine giren saldırganların, yanında bulunan arkadaşını kenara ittikten sonra, Neel'i pala darbeleriyle öldürdüklerini kaydetti. Emniyet Müdür Yardımcısı Müntaşir ül İslam , 6 saldırganın Neel'in kapısını, kiralık ev aradıklarını söyleyerek çaldıklarını açıkladı ve "Daha sonra ikisi onu bir odaya çekerek öldürdüler" dedi. Yazarın eşinin de aynı evde başka bir odaya kapatıldığı da açıklandı.

BU YIL DÖRDÜNCÜ CİNAYET

Mayıs ayında da cihatçı militanlardan ölüm tehditleri aldığı söylenen bir başka laik blogcu Ananta Bijoy Das, Sylhet'de palalı ve maskeli kişiler tarafından öldürülmüştü. Şubat ve Mart aylarında yine başkent Dakka'da iki laik blog yazarı Washiqur Rahman ve Avijit Roy öldürülmüşlerdi.

Şu ana kadar bu olaylarla ilgili olarak iki kişi gözaltına alındı ama hiç kimse hakkında dava açılmış değil.

BBC Türkçe

Haberin Devamı