Ekonomi Bankacılar talihli avında

Bankacılar talihli avında

Paylaş
Bankacılar talihli avında

Bankalar, yılbaşı milyonerlerini getiren personeline prim ve ödül koydu. Ödülü duyan bankacı Milli Piyango İdaresi'ni kıskaca aldı

Milli Piyango'nun dörde bölünen 30 milyon liralık yılbaşı özel çekilişinin talihlileri henüz ortaya çıkmadı. Yılbaşı tatilinin hafta sonunu tatili ile birleşmesi talihlilerin ortaya çıkmasını geciktirdi. Üç gündür, herkes yeni milyonerleri arıyor. Milyonerleri en çok merak eden kişilerin başında ise bankacılar geliyor.

Haberin Devamı

Star gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre, bazı bankaların, talihlileri bulunması için adeta seferlik ilan ettiği Ankara kulislerinde konuşuluyor. Bu konuda bankaların, talihlileri bularak paralarını bankalarına yatırmaları konusunda ikna eden müdürlere, prim ve ödül vaat ettiği bildirildi. Banka müdürlerinin ise üç günlük tatil süresince talihlilerin isimlerini öğrenmek veya talihlilerle ilgili ipucu bulmak için, Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nü telefon yağmuruna tuttuğu öğrenildi. Çünkü bankacılar arasında, talihliyi kapmak bir prestij olarak görülüyor. Talihlinin mevduatını bankasına yatırmayı kabul ettiren banka müdürü ise ödül ve primin yanı sıra terfi ettiriliyor. Bu nedenle üç günlük tatil süresinde, özellikle büyük ikramiyenin paylaşıldığı illerde, banka müdürlerinin talihli avına çıktığı kaydedildi. Talihlilerin ise resmi tatilin sona ermesiyle birlikte bugün ortaya çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

Krize tek banka kaptırmayan BDDK arsasını DHMİ'ye kaptırdı

Türk bankacılık otoritesi BDDK'nın, bankalar üzerindeki etkin denetimi nedeniyle Türkiye küresel krizde banka batırmayan birkaç ülkeden birisi oldu. 2009 yılı içinde krize tek bir banka kaptırmayan BDDK, aynı yıl içinde arsasını ise Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) kaptırdı. BDDK, ilk başkanı Zekeriya Temizel döneminde hizmet binası yapmak için DHMİ'nin Ankara-Konya yolu üzerindeki arsasını almıştı. Dokuz yıldır, inşaat başlamadı. Bunun üzerine arsaya göz koyan DHMİ ile BDDK arasında hukuk savaşı başladı. İki yıl süren hukuk savaşı sonunda BDDK kaybeden taraf oldu. BDDK arsa karşılığında ise kurumdan 25 milyon lira tahsil etti.