Türkiye (Son Dakika) Bankada hareketli anlar! Soyguncu güvenlik görevlisini rehin aldı

Bankada hareketli anlar! Soyguncu güvenlik görevlisini rehin aldı

Paylaş
Bankada hareketli anlar! Soyguncu güvenlik görevlisini rehin aldı

Antalya'da silahıyla bankaya giren bir şahıs banka personeli ve içerideki müşterileri çıkartıp güvenlik personelini rehin aldı. Para ya da herhangi bir şey istemeyen şahıs, personeli dışarı çıkarırken "‘Dışarısı soğuk montunuzu alın üşürsünüz.” dedi. Zanlı, olay yerine sevk edilen ekipler tarafından ikna edilerek gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Konyaaltı Caddesi Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir bankanın şubesinde silahlı soygun girişiminde bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Antalya’nın Konyaaltı Caddesi’nde bulunan özel bir bankaya giren ve üzerinde iki silah bulunan 50-55 yaşlarında kimliği belirlenemeyen şahıs, banka çalışanlarına ‘Üzerimde bomba var. Uzak durun’ dedi.

Haberin Devamı

Üzerinde bomba düzeneğine benzer bir düzenek bulunan şahıs elindeki çantanın içerisinde ise 3 kilo bomba olduğunu söyledi. Şahıs, güvenlik görevlisini yere yatırarak görevlinin silahını alıp ardından banka çalışanlarına ve müşterilere dışarıya çıkması talimatını verdi. Şahıs güvenlik görevlisi ve o sırada lavobada bulunan mutfak görevlisiyle birlikte kapıyı içeriden kitledi.

"Montunuzu alın üşürsünüz"

Bankada bulunan müşterilerin ifadesine göre, 1.70 boylarındaki 50-55 yaşlarındaki esmer şahsın, çok sakin davranarak içeriye girdiği ve güvenlik görevlisini yere yatırarak çalışanları dışarıya çıkarttığı belirtildi.


Para istemedi

Para ya da herhangi bir şey istemeyen şahıs, güvenlik görevlisi dışında herkesin dışarıya çıkmasını istedi. Şahıs banka çalışanlarına ‘Dışarısı soğuk montunuzu alın üşürsünüz. Bir saat sonra döneceksiniz zaten. Merak etmeyin” dedi.

Haberin Devamı


Ekipler sevk edildi

Panik halinde dışarıya çıkan müşteriler ve banka çalışanları önce bunun bir tatbikat ya da şaka olduğunu sonradan gerçek olduğunu fark ettiklerini belirttiler. Olay yerine çok sayıda özel harekat ekibi sevk edildi.


Gözaltına alındı

Silahlı soygun girişiminde bulunan zanlı az önce ikna edilerek gözaltına alındı.

Valilikten açıklama: Teslim oldu

Antalya Valiliği'nde yapılan açıklamada, banka şubesinde yaşanan rehin alma olayını gerçekleştiren şüphelinin teslim olduğu bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Bugün saat 09.45 sularında Antalya Konyaaltı Caddesinde Özbekistan uyruklu 1979 doğumlu doktor olduğunu söyleyen erkek bir şahıs, elinde kurusıkı bir tabanca ile bir banka şubesine girmiş ve şubede bulunanları dışarı çıkartmıştır.

Emniyet birimlerimiz olay yerine ivedi bir şekilde intikal etmiş, kendisinin dolandırıldığını ve dolandırılması ile ilgili dikkat çekmek için böyle bir eyleme giriştiğini ifade eden şahıs, iki emniyet görevlisi ve bir banka güvenlik görevlisi tarafından ikna edilmiş ve eylem sonlandırılmıştır."

Jamoliddin Orziev'in, eşinin üzerine ev kredisi çektiği, en son dün banka şubesine geldiği belirlendi. Oturma izni bulunan Orziev'in, ikamet yerinin ise Ankara olduğu kaydedildi.