Yaşam Banksy terk edilmiş binayı sergiye çevirdi

Banksy terk edilmiş binayı sergiye çevirdi

Paylaş
Banksy terk edilmiş binayı sergiye çevirdi

Dünyanın en ünlü sokak sanatçılarından Banksy, İngiltere'de terk edilmiş bir spor merkezini geçici sergi alanına çevirdi

İngiliz sanatçının Weston-super-Mare adlı tatil kasabasında açtığı Dismaland adlı sergi, 6 hafta açık kalacak. Sergide İngiltere'nin önde gelen çağdaş sanatçılarından Damien Hirst'ün çalışmaları da var.

Haberin Devamı



Banksy, "Burası çocukken çok sevdiğim bir yerdi. Kapılarını tekrar açmak büyük bir gurur" açıklamasını yaptı. Bu, Banksy'nin 2009'da doğup büyüdüğü Bristol'da açtığı ve yoğun ilgi gören sergiden sonra ilk çalışması. Sergide kavramsal sanat yapan Amerikalı Jenny Holzer ve İngiliz müzisyen/sanatçı Jimmy Cauty'nin çalışmaları da görülebilecek.



Belediye yetkilileri sergi için aylardır çalıştıklarını ancak "malum sebeplerden ötürü bu konuda dudaklarını mühürlediklerini ve belediyede sadece 4 kişinin neler döndüğünden haberi olduğunu" söyledi.

Gerçek kimliğini saklayan ve bir efsaneye dönüşen Banksy'nin duvar resimleri yanında enstalasyon çalışmaları da var. Banksy'nin açık artırmalarda yüzbinlerce sterline satılan graffitileri bulunuyor.

Haberin Devamı