Gündem Barajda felaket: 4 ölü

Barajda felaket: 4 ölü

Paylaş
Barajda felaket: 4 ölü

Ömerli baraj gölünün kenarında piknik yapan 2 kardeş ile 2 akrabası gölde boğularak can verdi

Ömerli Barajı Emirli Köyü mevkiinde piknik yapmak için gelen ailenin 14 yaşındaki kızları Fatma Kılıç saat 11.00 sıralarında serinlemek için baraj gölüne girdi. Bir süre sonra Fatma Kılıç’ın suda çırpındığını gören kardeşi Yasin Kılıç (12) ve akrabası Suzan Kılıç (23) ile amcası İsmail Kılıç (24)’da suya atlayarak onu kurtarmaya çalıştı. Ancak bir süre sonra baraj gölüne giren 4 kişi de suda boğularak can verdi.

Haberin Devamı

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri geldi. Boğulan 4 kişinin cesetleri olay yerine çağırılan dalgıçlar tarafından çıkarıldı. Boğulan Fatma Kılıç’ı kurtarmak isterken hayatını kaybeden Suzan Kılıç’ın (23) 8 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Cesetler olay yerinde yapılan incelemenin ardından ikisi ambulansla, ikisi de hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından temin edilen bir minibüse konularak Pendik Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öteyandan, Şile Akçakese köyünde ise 17 yaşındaki Yunus Koçyiğit boğularak hayatını kaybetti. Ayrıca Kabakoz köyü plajında iki kişinin ise denizde kayıp olduğu ve arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

M. Akif ERDEM/İSTANBUL / (DHA)