Barbunya yemek tarifi: Barbunya yemeği nasıl yapılır?

Barbunya yemek tarifi: Barbunya yemeği nasıl yapılır?

Hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek tarifi arıyorsanız barbunya yemek tarifi tam size göre olacaktır. Sevdiklerinize hazırlamak için barbunya yemek tarifi arıyor ya da barbunya yemeği nasıl yapılır merak ediyorsanız "Barbunya yemek tarifi, barbunya yemeği nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

29 Mayıs 2020, Cuma 17:25 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Evde hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli yemek tariflerinden birisi de barbunya yemek tarifi. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için barbunya yemek tarifi arıyor ya da barbunya yemeği nasıl yapılır merak ediyorsanız "Barbunya yemek tarifi, barbunya yemeği nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Barbunya yemek tarifi

Barbunya yemeği malzemeleri

  • 1 kg taze kabuklu barbunya
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük boy rendelenmiş domates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Barbunya yemeği yapılışı

Barbunyaları kabuklarından çıkarıp yıkayın ve süzün. Zeytinyağını kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Küp Küp doğradığınız patates ve havuçları ekleyip karıştırın. Rendelenmiş domatesi ekleyip 2-3 dakika kavurun. Barbunyayı ekleyip karıştırın. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Barbunyalar, patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Ateşten alıp tuzunu ekleyin. Soğuk veya sıcak servis yapabilirsiniz, servis esnasında maydanozla süsleyebilirsiniz.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (29 Mayıs 2020)