Spor Barcelona, 1 puana razı oldu

Barcelona, 1 puana razı oldu

Paylaş
Barcelona, 1 puana razı oldu

Barcelona H Grubu'ndaki ilk maçında evinde İtalyan devi Milan ile 2-2 berabere kaldı

Barcelona H Grubu’ndaki ilk maçında evinde İtalyan devi Milan ile 2-2 berabere kaldı. Katalanlar 90+2'de Thiago Silva'nın golüne engel olamayınca bir puana razı oldu.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya konuk ekip Milan çok hızlı başladı. Öne çıkan Barcelona savunmasının hatasını iyi değerlendiren Pato ev sahibi takımdan üç kişiyi geçtikten sonra birinci dakika şık bir vuruşla Valdes'i mağlup etti. Golün şokunu üzerinden atan Barcelona ilerleyen dakikalarda topla oynama yüzdesini arttırarak oyunun hakimi oldu.

Rakibi üzerinde baskınını her geçen dakika arttıran ev sahibi aradığı golü 36'da buldu. Milan savunmasının sağ tarafına zor anlar yaşatan Messi, Pedro'ya mükemmel bir pas attı.Topu boş ağlara yollayan İspanyol golcü skora dengeyi getirdi. Golden üç dakika sonra rakibinin sert hareketiyle sakatlanan Iniesta yerini Fabregas'a bıraktı. Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Haberin Devamı

İlk yarıdaki etkili oyununu ikinci devreye de hızlı başladı. 52'de Xavi'nin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşta topun gerisine geçen David Villa şık bir skorla takımını öne geçirdi. Sakatlığı yüzünden uzun süredir formasından uzak kalan Puyol ise 67. dakikada Keita'nın yerine oyuna girdi.

70. dakikada Milan'ın tek golünün sahibi rakip kaleyi bir kez daha yokladı ama Valdes topa geçit vermedi. Barcelona 77'de Pedro ve 86. dakikada ise Messi ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Maç artık bitti derken sahneye çıkan Sivla, Seedorf'un kullandığı kornere iyi yükseldi ve skoru 90+2'de 2-2'ye getirdi. Bu skorla iki takımda bir puana razı oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin diğer sonuçları ise şöyle:

Genk-Valencia: 0-0
Borussia Dortmund-Arsenal: 1-1
Olympiakos-Marsilya: 0-1
APOEL Nicosia-Zenit: 2-1
Porto-Shaktar Donetsk: 2-1
Viktoria Plezen-BATE Borisov: 1-1