Dünya Barcelona'da DEAŞ terörü: 13 ölü, 80 yaralı

Barcelona'da DEAŞ terörü: 13 ölü, 80 yaralı

Paylaş
Barcelona'da DEAŞ terörü: 13 ölü, 80 yaralı

DEAŞ’lı terörist, İspanya Barcelona’da trafiğe kapalı yola minibüsle dalarak yayaların arasına girdi. Yılda 35 milyon turistin ziyaret ettiği caddede günün en kalabalık zamanı olan akşam saatinde saldırıyı düzenleyen terörist katliam yaptı

80 KİLOMETRE HIZLA


İspanya tarihinin en kanlı saldırısı 11 mart 2004’te yaşanmıştı. Aşırı dinci terör örgütü El kaide’nin başkent madrid’de banliyo trenlerine yerleştirdiği bombaları eş zamanlı patlatması sonucu 191 kişi ölmüştü. O tarihten bu yana 13 yıldır ülkede terör saldırısı yaşanmıyordu. Ancak dün Barcelona’da turistik Las Ramblas Caddesi aşırı dinci terör örgütü DEAŞ’ın kanlı saldırısına sahne oldu. Trafiğe kapalı olan yola giren minibüs saatte 80 kilometre hızla ilerleyerek yayaları ezdi. 500 metre ilerleyen minibüsün şoförü kaçtı.


Saldırıda kullanılan minibüs

KİRALAYAN YAKALANDI


Saldırıda 13 kişi öldü, 80 kişi de yaralandı. minibüste Faslı Driss Oukabir'in (28) ehliyeti bulundu. Saldırıdan 2.5 saat sonra Driss Oukabir ve kardeşi gözaltına alındı. Minibüsün Driss Oukabir adına kiralandığı ancak aracı kendisinin kullanmadığı öğrenildi. Polis ayrıca saldırganların kaçmak için kullanmayı planladığı ikinci minibüsü de buldu.


Driss Oukabir

İKİNCİ SALDIRI


Saldırının ardından polis bölgeyi kordon altına aldı ve giriş-çıkışları yasakladı. Saldırıdan 4.5 saat sonra bir otomobil söz konusu caddenin girişindeki güvenlik bariyerlerinin önünde bekleyen polislere daldı. 3 polis yaralandı. Saldırgan, diğer polislere ateş etti. Polis de ateşle karşılık verince saldırgan kaçtı. 3 kilometre ileride polislere yakalanan terörist yine ateş edince öldürüldü.


TESLİM OLDU


1989'da Fas’ta dünyaya gelen Driss Oukabir önce Fransa Marsilya’ya, ardından İspanya'ya yerleşmişti.Aile içi şiddetten hapse giren Driss Oukabir 2012’de tahliye olmuştu. Driss Oukabir'in internette fotoğrafını görünce polise teslim olduğu ve “Ehliyetimi çalıp minibüsü kiraladılar” dediği öne sürüldü.




AMERİKA UYARMIŞ


Amerikan Haber Alma Teşkilatı CIA İspanya’yı ‘DEAŞ, Las Ramblas Caddesi’ne araçla saldıracak’ diye 2 ay önce uyarmış.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Yaşanan korkunç olayın ardından Katalonya özerk bölgesinde 3 günlük yas ilan edildi


İspanya'da bir saldırı girişimi daha: 4 saldırgan öldürüldü


Haberin Devamı