Futbol Barcelona Real Madrid'i bozguna uğrattı
Paylaş
Barcelona Real Madrid'i bozguna uğrattı

Futbolseverlerin merakla beklediği El Clasico'da zafer Barcelona'nın oldu. Camp Nou'daki mücadelede Real Madrid'i 5-1'lik skorla bozguna uğratan Katalan devi, yeniden La Liga'nın zirvesine oturdu.

Barcelona 5 - 1 Real Madrid

Haberin Devamı

90.DK: Hakem son düdüğü çaldı. Maç sona erdi

87.DK: GOL! Oyuna 3 dakika önce giren Arturo Vidal, Ousmane Dembele'nin ortasına yaptığı kafa vuruşuyla farkı 4'e çıkardı: 5-1

83.DK: GOL! Suarez'den hat-trick! Uruguaylı, Thibaut Courtois ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda çok şık bir vuruşla topu filelerle buluşturdu ve skor 4-1 oldu.

75.DK: GOL! Sergi Roberto'nun asistinde Luis Suarez, mükemmel bir kafa vuruşuyla skoru 3-1'e getirdi.

68.DK: Real, beraberliğe bir kez daha çok yaklaştı. Lucas Vazquez'in sağ kanattan yaptığı ortaya yükselen Karim Benzema'nın kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

56.DK: Luka Modric'in ceza sahası içinden yaptığı vuruşta Real Madrid beraberliğe çok yaklaştı ancak top sağ direkte patladı.

Haberin Devamı

50.DK: GOL! Real Madrid Marcelo'yla farkı 1'e indiriyor

30.DK: GOL! Luis Suarez penaltıdan golü atıyor

19.DK: Real savunmasının büyük hatasında topla buluşan Arthur, uzak mesafeden vuruşunu yaptı ancak Courtois'dan muhteşem bir kurtarış geldi.

17.DK: GOL! Barcelona Countinho'yla öne geçiyor

1.DK: El Clasico başladı.

İLK 11'LER

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Rakitic, Arthur, Rafinha, Coutinho, Luis Suárez

Real Madrid: Courtois, Nacho, Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos, Isco, Bale, Benzema

2007’DEN BERİ İLK KEZ

Dev randevu öncesinde ise ilginç bir istatistik ortaya çıktı. 2007’den bu yana ilk defa bir El Clasico’da Lionel Messi ya da Cristiano Ronaldo’dan biri bulunmayacak. Ronaldo’nun, Juventus’a transferiyle büyük bir düşüş yaşayan Madrid, sakatlığı nedeniyle bir süre sahalardan uzak kalacak olan Messi’nin yokluğunu değerlendirerek, Barça’yı devirmek ve çıkışa geçmek istiyor. Katalan ekibi ise Eflatun-Beyazlılar’ı yenerek seri galibiyetlere başlamayı hedefliyor. Barça’da Messi’nin dışında sakatlığı süren Umtiti ve Vermealen karşılaşmada forma giyemiyor.

REKABET ÜST SEVİYEDE

1916’dan bu yana oynanan 237 resmi karşılaşmanın 95’ini Başkent temsilcisi kazandı. Barcelona’nın 92 kez sahadan galibiyetle ayrıldığı rekabette 50 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Madrid söz konusu maçlarda 401 kez ağları sarsarken Katalan devi, 386 gol kaydetti.

Haberin Devamı