Gündem Barda silahlı kavgaya 26 yıl!

Barda silahlı kavgaya 26 yıl!

Paylaş
Barda silahlı kavgaya 26 yıl!

Barda silahlı kavgaya 26 yıl!

Adana’da bar sahibi 2 kardeşin tabancayla öldürülmesiyle ilgili davada tutuklu yargılanan sanık toplam 26 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Davada tutuksuz yargılanan sanığın oğlu ve kardeşi ise beraat etti.

Haberin Devamı

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Zeynel Abidin Kısa ve oğlu tutuksuz sanık Mevlüt Ali Kısa hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanık Bayram Ali Kısa ise duruşmaya gelmedi.

Sanıklar bir önceki ifadelerini tekrarlayarak, mahkeme heyetinden beraat talep etti. Zeynel Abidin Kısa’nın avukatı da savunmasında, müvekkilinin oğlu ile kardeşi arasındaki anlaşmazlığı gidermek için bara götürdüğü belirterek, bu sırada yanlarına gelen konsomatrisin masaya oturma talebini ret ettiğini ifade etti.

Bunun üzerine konsomatrisin durumu işletme sahibi Osman Çakmak’a ilettiğini ve müvekkili ile oğlu ve kardeşinin saldırıya uğradığını anlatan avukat, Mevlüt Ali Kısa’nın da bu sırada bıçaklandığını kaydetti.

Haberin Devamı

Sanığın olayda kullandığı tabanca ile önce havaya ateş ettiğini ve meşru müdafaa için kullandığını savunan avukat, bu gerekçelerin göz önünde bulundurularak beraat kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Zeynel Abidin Kısa’nın her iki cinayet nedeniyle ayrı ayrı 12’şer yıl 6 ay, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Tutuksuz sanıklar Mevlüt Ali Kısa ve Bayram Ali Kısa’nın ise beraatlerine karar verildi.

Sanıklar, 9 Ocak 2009’da Adnan Menderes Bulvarı’ndaki barda çıkan kavgada, işletme sahipleri Osman ve Talip Çakmak’ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanmıştı.

İddianamede, Zeynel Abidin Kısa’nın "kasten 2 kişiyi öldürme" suçundan 2 kez müebbet, suça iştirak ettiği öne sürülen 2 sanığın ise 30’ar yıla kadar hapsi istenmişti. İlk duruşmada, tutuklu sanıklar Bayram Ali Kısa ve Mevlüt Ali Kısa’nın tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

AA