Sivas Barınak hayvanlarına yem verdiler

Barınak hayvanlarına yem verdiler

Paylaş
Barınak hayvanlarına yem verdiler

Barınak hayvanlarına yem verdiler

SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta 4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü kapsamında Sivas Belediyesi Hayvan Barınağı'nda kalan hayvanlara yem verildi.
Sivas Belediyesi Havan Barınağı'nda gerçekleştirilen programa Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan HAYTAP Sivas İl Temsilcisi Özge Çubukçu, "Sivas'ta çok güzel bir etkinliğe imza atıyoruz. İlimizde hayvanlara yönelik bir devlet koruması bundan sonraki süreçte olacak hem bu yapısı ile hem de Hayvan oteli ve Barınağı ile Sivas’ımız tüm Türkiye’ye örnek olacak" dedi.
Dünya Hayvan Hakları Konuma Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise, "Ana Okulu’ndan başlayarak her kademede eğitim gören çocuklarımızla buradayız. Biz Sivas'ın yaşayan her canlı için yaşanılabilir bir şehir olması adına üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Bu konuda bize destek olan STK'larımızın hazırladığı uygulanabilir her projeye destek olamaya gayret göstererek Türkiye'ye örnek olmak hedefimiz" dedi.
Vali Salih Ayhan da başta HAYTAP ve Sivas Belediyesi olmak üzere hazırlanan programa emek veren herkese teşekkür ederek "Hayvan Hakları İl Kurumumuzun aldığı karar doğrultusunda hayvanlarımızda mikroçip uygulaması olacak. Böylelikle sokak hayvanlarımızın takibi yapılarak, sahiplenilmiş olacak" ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler barınağı gezerek hayvanlara yem verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı