Dünya 'Barışçı gösteride' gözaltı rekoru

'Barışçı gösteride' gözaltı rekoru

Paylaş
'Barışçı gösteride' gözaltı rekoru

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da, seçim yasalarında reform talebiyle düzenlenen gösterilerde gözaltına alınanların sayısı 1,650'yi geçti

Başkentte toplanan on binlerce kişiye müdahale eden polisin 1,667 göstericiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Ülkede 2007'den bu yana düzenlenen en büyük siyasi gösteride gözaltına alınanlar arasında muhalefetin önde gelen isimlerinin de bulunduğu kaydedildi. Gözaltına alınanlardan bir kısmının daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Gözlemcilerin 20 binden fazla olduğunu söylediği gösterici sayısını organizatörler 50 bin olarak açıkladı. Polisin müdahale ettiği göstericilerin, polisle 5 saat kadar süren gerginliğin ardından dağıldığı bildirildi.

Muhalefet ülkede gelecek yılın ortasında yapılması beklenen genel seçimlerin öncesinde, 54 yıldır iktidarda olan Başbakan Necib Razak'ın koalisyon hükümetinden seçim yasalarının daha adil ve şeffaf olmasını istiyor.

BAŞBAKAN: MÜDAHALE NORMAL

Malezya Başbakanı Necib Razak, bugün yaptığı açıklamada protestoculara yapılan müdahaleyi savundu. Başkent Kuala Lumpur’da yaşanan olaylarda güvenlik güçleri protestocuların üzerine göz yaşartıcı bomba attı ve su sıkarak dağıtmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Bernama haber ajansına göre, Nacib, “protestocular Malezya’yı baskıcı bir devlet gibi göstermeye çalışmakla” suçladı. Nacib, “Barışçı bir gösteri düzenlemek istediklerini söylediler. Eğer polis olmasaydı her şey kontrolden çıkardı” dedi.

Malezya Başbakanı aynı zamanda başbakan olmaya çalıştığını öner sürdüğü muhalefet lideri Enver İbrahim’i “protestoların arkasında durmakla” eleştirdi.

A.A.