Edirne Barkod sistemine uymayan 1500 litre zeytinyağına el konuldu

Barkod sistemine uymayan 1500 litre zeytinyağına el konuldu

Paylaş
Barkod sistemine uymayan 1500 litre zeytinyağına el konuldu

Barkod sistemine uymayan 1500 litre zeytinyağına el konuldu

EDİRNE,(DHA)-EDİRNE'de, turistlerin yoğun olarak alışveriş yaptıkları işyerlerinde yapılan denetimlerde barkod sistemine uymayan 1500 litre zeytinyağına el konulurken, hijyen kurallarına uymayan işyerleri hakkında tutanak tutuldu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Denetim Kontrol Şubesi ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) görevlilerinden oluşan ekip, özellikle Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen turistlerin alışveriş yaptığı işyerlerinde denetimlerde bulundu.

Ertuğrul Tanrıkulu, “Denetimlerimizi, Edirne Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ve ETSO’dan oluşan 6 ekip ile birlikte gerçekleştirdik. Tarım İl Müdürlüğü’nün uluslararası barkod sistemi var. Oradaki barkod sistemindeki bazı uyumsuzluklar tespit ettik. 300 adet 5 litrelik yağa yediemin olarak el konuldu. Temizliğe ve hijyene dikkat etmeyen ruhsatın dışında bazı satışlar yapan esnaflarımıza tutanak tutuldu ve eksikliklerin düzeltilmesi için 1 hafta süre verdik. Biz, bu şehirde yaşayan insanlarımızın dışarıdan şehrimize alışveriş için gelen Bulgar ve Yunan dostlarımızın hijyenik gıdaya ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

'ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU KESMEYELİM'

Edirne esnafını uyaran Tanrıkulu, “Esnafımızın çok dikkatli olmasını istiyorum. Valiliğe, turizm danışma hattına ve belediyemize yapılan şikayetlerden birçok sıkıntının olduğunu anlıyoruz. Valilik başkanlığında yapılan toplantılarda bunun önüne geçilmesi gerektiği ortaya çıktı. Gelen yabancıların kendi aralarında ki iletişimlerinde Edirne’den alışveriş yapmayarak başka il ve ilçelere yönelecekler şeklinde duyumlar alıyoruz. Bunun önüne geçmek zorundayız. Bu durumda Edirne esnafımız bu krizi çok derinden hissedecektir. İstiyoruz ki Edirneli esnafımız kendileri için yapılan işlere destek versin. Doğru, hijyenik ve kaliteli gıdaya ulaşım konusunda bizleri desteklesin. Her zaman şunu söylüyorum. Turizm altın yumurtlayan bir tavuktur. Lütfen tavuğu kesip içindeki altınları almaya çalışmayalım” diye konuştu.

Haberin Devamı