Gündem Baro, Özgecan için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak

Baro, Özgecan için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak

Paylaş
Baro, Özgecan için Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili olarak Mersin Barosu, suça karıştığı ve delilleri gizlediği ileri sürülen ve haklarında takipsizlik kararı verilen 7 kişinin yargılanması için Anayasa Mahkemesi'ne hem aile adına, hem de baro adına bireysel başvuru yapacak

Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Türkiye’nin dört bir yanındaki barolardan 660 avukat yetki belgesi ile Mersin Barosu’na başvurarak Özgecan Aslan davasına müdahil olmak istedi.

Baro Başkanı Antmen, Türkiye kamuoyunda büyük bir infial yaratan cinayetin ilk duruşmasının gerçekleşeceğini belirterek, "Katil zanlısı minibüs şoförü Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe’nin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Ama kovuşturmanın ilk evresinde bu zanlılara suçun işlenmesinde, işlenmesinden sonra ve delillerin gizlenmesinde yardımcı olduğu konusunda yoğun şüphe bulunan 7 kişi daha var.

Bu kişiler hakkında Tarsus Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı vermişti. Avukat arkadaşlarımız, Mersin Barosu’nun görevlendirdiği ailenin avukatlığını yapan savunma ekibi bu karara itiraz etmişti.

Fakat takipsizlik kararlarına itiraz ret edildi ve kesinleşti. Kesinleştikten sonra artık yapılacak iş kanun yolları tükendiği için Anayasa Mahkemesi’ne başvurmaktı. Arkadaşlarımızı bu suçta, suçun işlenmesinde veya suçun delillerinin gizlenmesinde katkısı olduğu düşünülen veya bu konuda kuvvetli şüphe, emare bulunan 7 kişi hakkında da yargılanma yapılabilmesi için başvuruda bulundular. Bugün itibariyle avukat arkadaşlarımız dilekçelerini verdi" dedi.

Davaya birçok avukatın müdahil olmak için başvuru yaptığını vurgulayan Antmen, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu’nun da duruşmaya katılacağını söyledi.

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)