Spor Bartomeu 3,5 saat ifade verdi

Bartomeu 3,5 saat ifade verdi

Paylaş
Bartomeu 3,5 saat ifade verdi

Barcelona Kulübü Başkanı Bartomeu, Neymar'ın transferinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle sanık sıfatıyla mahkeme karşısına çıktı.

Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, Brezilyalı futbolcuları Neymar’ın transferinde mali usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla sanık sıfatıyla yaklaşık 3,5 saat ifade verdi.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği Madrid Ulusal Mahkemesi’ndeki duruşmaya iki avukatı eşliğinde özel aracıyla gelen Bartomeu, girişte ve çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Hakim Pablo Ruz’un baktığı davada, Neymar’ın transferinde kulübün 2,8 milyon avro değerinde vergi kaçırdığı iddia ediliyor. Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden Bartomeu, geçen haftalarda bir Katalan televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Barcelona’nın Katalonya’daki bağımsızlık yanlısı eylemlere destek vermesinden dolayı "İspanyol devletinin kendilerine sportif ve siyasi fatura kesmeye çalıştığını" ileri sürmüştü.

Brezilya’nın Santos kulübünden 2013 yazında Barcelona’ya gelen Neymar’ın transferinde gerçek bedelin saklanıp maliyeden vergi kaçırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada, eski Barcelona Kulübü Başkanı Sandro Rosell de sanık sıfatıyla ifade vermişti. Rosell, Neymar’ın transfer bedelinin 57 milyon avro olduğunu savunmuştu. Bartomeu, bu bedelin 86,2 milyon avro beyanında bulunurken, İspanyol mercileri ise bu bedelin 94,8 milyon avro olduğunu iddia ediyor.

'Neymar olayı artık yordu'

Öte yandan Barcelona’nın takım kaptanı Xavi Hernandez, düzenlediği basın toplantısında bu konuyla ilgili bir soru üzerine, "Neymar olayı artık yordu. Spor dışı bir durum, çok karışık ve herkes için rahatsızlık verici" dedi.

Konunun uzun süredir tartışıldığını ifade eden Hernandez, "Başkanın Madrid’e gidip ifade vermesini istemiyoruz. En kısa zamanda bu durumun çözülmesini istiyoruz. Biz rahatız ama herkes için rahatsızlık verici bir durum" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı