Gündem Baş ağrısı sebebi portakal boyutundaki ur!

Baş ağrısı sebebi portakal boyutundaki ur!

Paylaş
Baş ağrısı sebebi portakal boyutundaki ur!

Baş ağrısı sebebi portakal boyutundaki ur!

Sivas'ta 1 yıldır şiddetli baş ağrısı çeken 39 yaşındaki Abbas Nadir’in beyninden portakal büyüklüğünde ur çıktı. Ulaş İlçesi’ne bağlı Yenikarahisar beldesinde yaşayan ve bir inşaat firmasında işçi olarak çalışan 4 çocuk babası Abbas Nadir, 1 yıl önce baş ağrıları çekmeye başladı. Bunun üzerine hastaneye başvuran ve röntgen filmleri çekilen Nadir’e ilk etapta sinüzit teşhisi konuldu.

Haberin Devamı

Nadir bunun üzerine ilaç kullanarak ağrılarını dindirmeye çalıştı. Ancak ağrıların gün geçtikçe şiddetini artırması ve gözlerini de etkilemesi üzerine Numune Hastanesi’ne gelerek yeniden muayene oldu. Burada yapılan incelemelerde Nadir’in beyninde portakal büyüklüğünde bir ur tespit edildi ve acil ameliyat istendi.

DURUMU İYİ

Hastanede Beyin Cerrahı Dr. Mustafa Kakşi tarafından gerçekleştirilen ve 3 saat süren başarılı ameliyatın sonunda Nadir’in beynindeki ur alındı. Beyninde büyük bir ur olduğunu duyduğunda şok geçirdiğini ve korktuğunu belirten Nadir şunları anlattı:

“Bir yıldır başım ağrıyordu. Önce ‘sinüzit’ dediler ve ağrı kesiciler kullandım. Ancak ağrılarım gittikçe arttı ve gözlerimi etkilemeye başladı. Bunun üzerine tekrar hastaneye geldim. Burada beynimde portakal büyüklüğünde bir ur olduğunu söylediler. Çok şaşırdım ve korktum. Daha sonra da ameliyat oldum. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Ağrılarım da geçti.”

Haberin Devamı

Ameliyatın ardından 1 gün yoğun bakım ünitesinde kalan daha sonra da beyin cerrahi servisine alınan Abbas Nadir’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hilal ÖZDEMİR/DHA