Sağlık Baş ağrısına iyi gelen yiyecekler

Baş ağrısına iyi gelen yiyecekler

Paylaş
Baş ağrısına iyi gelen yiyecekler

Baş ağrısı en çok rastlanan şikayetlerden biri. Araştırmalara göre dünyada 70 milyondan fazla kişi kronik baş ağrısı çekmekte. Her başınız ağrıdığında ilaç almak istemiyorsanız, bazı yiyeceklerle doğal yollardan baş ağrılarınızı kontrol altına alabilirsiniz

Migren

Haberin Devamı

Tuttuğunda hayatınızı 1-2 gün için felç edebilecek kadar kötü olan migren ağrıları genelde başınızın bir yanını etkiler. Ağrıyla birlikte genellikle ışığa ve kokuya karşı duyarlılık ya da mide bulantısı gibi şikayetler de görülür. Araştırmalara göre, süt, kuşkonmaz, mantar gibi yiyeceklerde bulunan B2 vitamini migren ağrılarını %48 oranında azaltmakta.

Hormon baş ağrıları

Eğer reglinizden hemen önce ya da regliniz sırasında baş ağrısı çekiyorsanız bu azalan estrojen hormonu nedeniyle olabilir. Eğer her ay bu tür bir başağrısından şikayetçiyseniz mağnezyum bu sorununuza çözüm olabilir. Ispanak, muz, ayçekirdeği ve badem yüksek miktarda mağnezyum içeren besinler.

Stresin neden olduğu baş ağrısı

Eğer başınız ağrıdığında sıkı bir bantla bağlamak size rahatlatıyorsa büyük ihtimalle stress nedeniyle kasılan boyun ve sırt kaslarınız bu ağrıların nedeni. Mağnezyum ve CoenzymeQ10 hem sinir sisteminizi hem de kaslarınızı gevşeterek, ağrılarınızı hafifletebilir. CoQ10 içeren yitecekler: yumurta, ton balığı, karnıbahar ve brokoli.

Haberin Devamı

Nezle ve grip kaynaklı baş ağrıları

Hastalandığınızda vücudunuz önemli minerallerini kaybeder ve susuz kalır. Susuz kalmak baş ağrılarını tetikler. Nezle ya da gripken başınızın ağrımasını önlemek için bol bol sıvı içeren greyfut, portakal, karpuz, ananas ya da çilek gibi meyvelerden yemelisiniz.