Başakşehir Başakşehir’deki ihtiyaç sahiplerine 150 bin ‘Destek Kart’

Başakşehir’deki ihtiyaç sahiplerine 150 bin ‘Destek Kart’

Paylaş
Başakşehir’deki ihtiyaç sahiplerine 150 bin ‘Destek Kart’

Başakşehir’deki ihtiyaç sahiplerine 150 bin ‘Destek Kart’

İSTANBUL, (DHA) - Başakşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun göreve gelmesinden sonra hızla devam eden yardım çalışmalarında ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı için 100 bin, giyim yardımı için 50 bin olmak üzere toplam 150 bin ‘Destek Kart’ verildi.

GÖNÜL SOFRALARI KURULDU

Evde yemek yapamayacak durumda olan yaşlı, engelli ve yakını bulunmayan vatandaşların evlerine her gün yemek götürüldü. İhtiyaç sahiplerine 71 bin 704 kez sıcak yemek hizmeti verildi. Başakşehir Belediyesi, yaşlı ve engelli ilçe sakinlerinin hanelerinde 20 bin 895 kez evde bakım hizmeti de sağladı.

TOPLUM SAĞLIĞINA DESTEK VERİLDİ

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında salgına yakalanan 4 bin Başakşehir ilçe sakinine destek paketi ulaştırılırken, ilk kez çocuk sahibi olan ailelere 10 bin 500 “hoş geldin bebek paketi” verildi.

ENGELLER KALDIRILDI

Engelsiz bir Başakşehir için atılan adımlar kapsamında 180 engelli rampası ve 9 bin 409 engelsiz ulaşım yapıldı. Ayrıca 370 tekerlekli sandalyenin bakım ve onarımı gerçekleştirildi.

EĞİTİME DESTEK VERİLDİ

İlçe genelinde ihtiyaç sahiplerine 29 bin 792 gıda paketi ulaştıran Başakşehir Belediyesi, eğitime destek amacıyla Başakşehir’deki öğrencilere her eğitim öğretim yılında kırtasiye desteği sağlıyor.

AFET YARALARI SARILDI

Yangın ve selden etkilenen 73 Başakşehir ilçe sakinine bakım ve onarım hizmeti verilirken, ihtiyaç sahiplerine 436 medikal bakım desteği ve 529 soba yardımı da yapıldı.

Haberin Devamı