Başakşehir "Başakşehirli Genç Yıldızlar Sahnede" Tiyatro Festivali'nde final heyecanı

"Başakşehirli Genç Yıldızlar Sahnede" Tiyatro Festivali'nde final heyecanı

Paylaş
"Başakşehirli Genç Yıldızlar Sahnede" Tiyatro Festivali'nde final heyecanı

"Başakşehirli Genç Yıldızlar Sahnede" Tiyatro Festivali'nde final heyecanı

İSTANBUL(DHA)- "Başakşehirli Genç Yıldızlar Sahnede" tiyatro festivalinde finale kalan 4 oyun, Başakşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelendi. Öğrencilerin sahne performansı ünlü jüri üyeleri ve izleyiciler tarafından büyük alkış topladı.

Başakşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen festivalin finali Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Finale kalan 4 tiyatro oyunu öğrenciler tarafından sahnelenerek, göz doldurdu.

Ünlü oyun yazarı, çevirmen, şair, sinema ve dizi oyuncusu Yılmaz Gruda, tiyatro yönetmeni Prof. Dr. Çetin Sarıkartal, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ferdi Akarnur, tiyatro yönetmeni, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Cengiz Küçükayvaz festivalin jüri koltuğuna oturdu. Programa Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun yanı sıra çok sayıda tiyatrosever katıldı. ‘’Başakşehir Sanat Akademisi’’ ilçe genelinde bulunan 15 lisede okul tiyatroları kurdu. Akademi sayesinde yeteneklerini geliştiren ve okullarını temsil eden öğrenciler ‘’Başakşehirli Genç Yıldızlar Sahnede’’ tiyatro festivalinde sahne alarak ter döktü.

15 okulun 15 oyun sergilendiği tiyatro festivalinde finale kalan 4 oyun, jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Jüri üyelerinin yaptığı oylama sonucunda, Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi Okulu öğrencilerinin sergilediği 'Okulun İlk Günü' adlı oyun Onur Ödülüne layık görüldü.

Etkinlikte konuşan Başkan Yasin Kartoğlu, her zaman kültür sanata değer verdiklerini ifade ederek, öğrencilerin başarısından dolayı mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Program Yasin Kartoğlu'nun oyuncular, jüri üyeleri ve izleyicilerle özçekim yapmasıyla sona erdi.

(FOTOĞRAF)

Haberin Devamı