Merkez Başantrenör Çınar, sporun faydalarını anlattı

Başantrenör Çınar, sporun faydalarını anlattı

Paylaş
Başantrenör Çınar, sporun faydalarını anlattı

Başantrenör Çınar, sporun faydalarını anlattı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- YILDIZ Bayan Boks Milli Takım Başantrenörü ve Çankırı Orta İlçe Gençlik Spor Müdürü Ahmet Çınar, 'Sporun Faydaları ve Öğrenciler Üzerindeki Etkisi' konusunda öğrencilere bilgi verdi.
Çankırı'da bir okulda gerçekleşen etkinlikte Çınar, günümüz gençliğinin hareketliliğinin azaldığını ve teknolojiye neredeyse bağımlı hale geldiğini aktardı. Çınar, gençlerin mutlaka spora yönlendirilmesi gerektiğini aktararak, "Çocukların ve gençlerin sağlıklı gelişimlerini desteklemek adına mutlaka bir spor ve sanat dalına yönlendirmekte fayda var. Spor yapan çocuklarda psikososyal ve biyolojik gelişimlerinin daha sağlıklı olduğu görülmektedir" dedi..
'DERSLERİNE ENGEL OLUR ENDİŞESİNE KAPILMAYIN'
Spora ayrılan vaktin okul başarısına engel olunacağı yönündeki düşüncenin yanlış olduğunu aktaran Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Uğraşılan spor dalı ne olursa olsun kişisel bir yeterlilik kazanması, ekip çalışması içermesi, bir zamana bağlı olması gibi pek çok etken olmasıyla beraber, gençlerdeki özgüveni destekleyerek kendine saygı ve güven duyan bireyler olmalarının da önünü açıyor. Spora katılımın öğrencilerin kişilik özelliklerine pozitif katkı sağladığı bilinmesine rağmen, akademik başarıyı düşüreceği endişesi spora katılımın önündeki en büyük engel. Araştırmacılar, egzersizin beyne daha fazla kan ve oksijen gitmesini sağladığını, endorfin artışı sağlayarak stresi azalttığını ve duyguları dengelediğini, böylelikle kişinin bilişsel sisteminde gelişim sağladığını vurguluyor."
Final Yıldıztepe Koleji Müdürü Serkan Öcal da Yıldız Bayan Boks Milli Takım Başantrenörü Ahmet Çınar'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı