Magazin Başarısının sırrı ortaya çıktı

Başarısının sırrı ortaya çıktı

Paylaş
Başarısının sırrı ortaya çıktı

Fatmagül'ün Suçu Ne Dizisinin Rahmi'si Bülent Seyran'ın rolünü başarıyla canlandırmasının sırrı belli oldu.

“Fatmagül'ün Suçu Ne” dizisinde canlandırdığı zeka geriliği olan “Rahmi” karakteriyle seyircinin beğenisini kazanan Bülent Seyran, halasının zeka geriliği olan ikizleriyle birlikte büyüdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Seyran, “Fatmagül'ün Suçu Ne” dizisinde dışardan bakıldığında çok da fazla belli olmayan ama tanıdıkça zekasında bir engel, gerilik olduğunu hissettiren bir karakteri canlandırdığını ifade ederek, “Rahmi, kız kardeşine ölümüne tapan, onu çok seven, ölmüş anne-babasından yadigar olduğu için de o emaneti hayatı boyunca saklayıp, koruyup güvende olmasını isteyen bir karakter” diye konuştu.

Herkesin çevresinde iyi yürekli, saf insanların olmasını ama bir yandan da o iyi yürekli, saf insanların bir gün yumruğunu masaya vurmasını istediğini anlatan Seyran, şöyle devam etti: “Neden Rahmi'nin değişmesini istiyoruz? Çünkü o bize normal gelmiyor. Normalleştirmek istiyoruz onu. Oysaki biz onları neden böyle kabul edip de böyle sevmiyoruz? Neden normal olsunlar istiyoruz?

Haberin Devamı

Bu adam rahatsızlığından ötürü çok iyi niyetli. 'Bir adam iyi niyetliyse rahatsızdır' diye bir görüntü var değil mi? Bu rolü oynarken ilk çıkış aşamasında “mental retardasyon (zeka geriliği)” hastalığını hedef aldım kendime. Aksi takdirde bunun örneklerini çok fazla gördük sinemada, televizyonda. En son “Babam ve Oğlum”da Yetkin Dikinciler'i gördük.

Ona da acaba 'Yetkin Dikinciler 'Babam ve Oğlum'da hiç öyle görünmüyor diyebilir miydik? İşte o kadar ileri gitsin istemedik biz ekip olarak. Kitabı okursanız zaten Fatmagül'ün abisinin zeka geriliği olduğunu bilirsiniz. Tamam Rahmi'de de zeka geriliği var ama “Rain Man” filmindeki Dustin Hoffman'ın da zeka geriliği var. “Babam ve Oğlum”daki Yetkin Dikinciler'in de zeka geriliği var.” Halasının kendisinden bir yaş küçük ikiz çocuklarında zeka geriliği olduğunu ve kendisinin onlarla beraber büyüdüğünü dile getiren Seyran, “Onlar sevindiği zaman, üzüldüğü zaman ne yaptıklarını biliyorum” şeklinde konuştu. (TelevizyonGazetesi.com)