Gündem Başbakan Binali Yıldırım, Bahçeli'yi ziyaret edecek

Başbakan Binali Yıldırım, Bahçeli'yi ziyaret edecek

Paylaş
Başbakan Binali Yıldırım, Bahçeli'yi ziyaret edecek

Başbakan Yıldırım MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi saat 13:00'te TBMM'de ziyaret edecek. Ankara kulislerinde konuşulan iddiaya göre bugün yapılacak görüşmede erken seçimin de gündeme gelebileceği belirtiliyor

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi saat 13:00'te Meclis'te ziyaret edecek. Ziyaret iki ismin resmi programlarına yer almıyordu.

GÖRÜŞME SONRASI BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA


Başbakan Yıldırım, "Sayın Bahçeli'nin kongreleri oldu. Kendilerine bir nezaket ziyareti ve tebrik etmek amacıyla bir ziyarette bulunduk. Başka bir konu başlığı konuşulmadı. Afrin meselesi ve terör örgütlerine yönelik mücadeleleri konuştuk, güncel bilgileri kendisiyle paylaştık." diye konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli ise görüşmeye ilişkin bir açıklama yapmaktan kaçındı.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ


CNN Türk'ün Ankara kulislerini iyi takip eden muhabiri Ünal Kaya canlı yayında görüşmeye ilişkin bilgiler verdi.

İşte iki lider arasında konuşulacak gündem maddeleri:

-İki lider arasındaki görüşmede, 2019 seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'na ilişkin görüşme takvimi konusunda süreç belirlenmesi bekleniyor.
-Erken seçim ihtimalleri, terörle mücadele bağlamında atılacak adımların da konuşulması bekleniyor.
-Görüşme sonrasında iki liderin kamera karşısına çıkması bekleniyor.


Öte yandan Bahçeli ve Yıldırım'ın daha önce yaptığı görüşmelerdeki oturma düzeniyle bugün yapılan görüşmedeki düzen arasındaki fark dikkatlerden kaçmadı. Bir önceki görüşmede Bahçeli MHP bayrağının önünde bulunan koltuğa otururken (Üstte) bugünki görüşmede Binali Yıldırım MHP bayrağının önündeki koltuğa oturdu.