Siyaset Başbakan Binali Yıldırım'dan Erdoğan'ın AK Parti'ye üyeliğiyle ilgili açıklama
Paylaş
Başbakan Binali Yıldırım'dan Erdoğan'ın AK Parti'ye üyeliğiyle ilgili açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonrası partisinin grup toplantısında ilk kez konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonrası yaptığı ilk grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden AK Parti'ye üyeliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, "Resmi sonuçların ilan edilmesiyle birlikte kurucu genel başkanımızı partimize davet edeceğiz ve kendilerini aramızda görmekten büyük bahtiyarlık duyacağız" dedi.

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

Referandumu demokratik olgunlukla gerçekleştirdik. Siyasi tarihimizde yeni bir sayfa açtık. Bu sonuç yeni bir dönemin başlangıcıdır. Kazanan sadece evet kampanyasına destek veren vatandaşlarımız değil, tercihi hayır olan vatandaşlarımız da 16 Nisan'da kazanan olmuştur. Çünkü Türkiye, millet kazanmıştır.


"ANA MUHALEFET PARTİSİ DAHİL HER KESİM..."


Bugün, sorumluluğumuzun daha çok arttığının farkındayız. Şaibe söylentileri yayarak sonuçlara gölge düşürmeye çalışmak beyhudedir. Ana muhalefet partisi başta olmak üzere her kesimin saygı duyması gerekmektedir. Oy oranlarından yola çıkarak milletin sözü üzerine söz söylemek yanlıştır. Evet ve hayırların yakın oranlarda olmasından hareketle vatandaşları ayrıştırmak isteyenlerin asla oyununa gelmeyeceğiz. Büyük bir uyum içerisinde hep birlikte geleceğe yürümekten vazgeçmeyeceğiz.

"2 AYDA 54 İLİ ZİYARET ETTİK"


AK Parti kadroları olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne en başından beri inandık. Bu anayasa değişikliğinin ülkemiz, milletimiz, geleceğimiz için ihtiyaç olduğunu hep söyledik. İlk mitingimizi 26 Şubat'ta Kahramankazan'da yaptık. Kıbrıs, Almanya'daki vatandaşlarımızla buluşarak değişimin önemini anlattık. 2 ayda 54 il ziyareti gerçekleştirdik. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerimizde ilçelerle buluştuk mitingler yaptık. Toplamda 71 miting yaptık.

TEK TEK TEŞEKKÜR ETTİ


Halk oylamasında partimiz öncülük görevini yerine getirdi. Bizimle birlikte aynı amaçta çalışan partiler de oldu. Başta MHP Genel Başkanı ve kadrolarına, BBP Genel Başkanı ve teşkilatı, Hüda-PAR Genel Başkanı ve teşkilatına da halk oylamasında verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Biz bu değişikliği MHP ile ortak hazırladık. Komisyon ve Meclis görüşmelerinde ortak bir çalışmayı da ortak duruşu da yerine getirdik. Bu halk oylamasının milletin kararına giderken de birlikte çalıştık. Sonuçlardan sonra kimin ne kadar destek verdiğini sorgulamaya kalkmak abesle iştigaldir. Bu sayın Bahçeli'nin de Meclis'te dediği gibi, kim kabul dedi kim ret dedi bunu mercekle aramak gerekiyor. Bu parti değil milletin geleceğinin seçimidir. Millet sistem değişikliğine evet demiştir olay bitmiştir. Bu arada Doğu ve Güneydoğu'dan gelen desteği, teröre karşı mücadelede birlik ve beraberliğimize destek olarak görüyor ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tabii ki teşekkürün en büyüğü kurucu başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a. AK Parti grubu olarak buradan kendilerine selamlarımızı iletiyoruz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AK PARTİ'YE ÜYELİĞİ KONUSU


Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin önünü açacak bu tarihi değişimi başından beri kararlılıkla savundu. O milletimize inandı, milletimiz de ona inandı güvendi. Kendilerine şahsım ve partim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu değişiklikle birlikte, bazı hususlar hemen yürürlüğe girecek bazı konularda 3 Kasım 2019'daki seçimden sonra yürürlüğe girecek. Önce yürürlüğe girecek hususlardan birisi HSYK'nın yeniden oluşturulmasıdır. Resmi sonuçların açıklanmasıyla süreç başlayacak. Diğer konuda yargıda birliğin sağlanmasıdır. Askeri yargı tamamen sonlandırılacak yargıda birlik sağlanacak. Ayrıca hemen yürürlüğe girecek diğer hususta cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu AK Parti ile ilişiğinin yeniden kurulmasıdır. Resmi sonuçların ilan edilmesiyle birlikte kurucu genel başkanımızı partimize davet edeceğiz ve kendilerini aramızda görmekten büyük bahtiyarlık duyacağız.

"BAZEN SÖZLERİMİZ MAKSADINI AŞMIŞ OLABİLİR"


15 yılda sessiz devrimler yaptık. devlet ve vatnadaş arasındaki itilaf alanlarını azalttık. Vesayet artıklarını milletin demokrasisinin başına bela olmaktan çıkaracağız. Yoğun bir kampanya dönemi geçirdik, o heyecanlı günlerde sözlerimizin maksadını aştığı beyanlarımız olabilir. Eveti savunanlarda hayırı savunanlarda birbirlerini incitmiş olabilir. Şimdi kırgınlıkları geride bırakma, ülkemiz için el ele verme ve millet için geleceğimizi inşa etme zamanıdır. Bu ailenin içine fitne sokmak isteyenlere asla müsamaha göstermeyeceğiz. Tartışmalar, sert söylemler kampanyanın tuzu biberi oldu. Türkiye'nin yarını bugününden ço kdaha güzel olacak. AK Parti hakkaniyetin sesi olmaya, milletin sesi olmaya devam edecektir. Sorumluluğumuz daha da artmıştır, ama bu yükü taşımak bizim için en büyük onurdur.

Haberin Devamı