Siyaset Başbakan Binali Yıldırım: 'Millet kimi seçtiyse ülkeyi o yönetecek'
Paylaş
Başbakan Binali Yıldırım: 'Millet kimi seçtiyse ülkeyi o yönetecek'

Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin Kayseri'de düzenlenen mitingde halka hitap etti

Başbakan Yıldırım, "Kandil'dekiler, terörist başları gece gündüz açıklama yapıyorlar. Diyorlar ki, 'Aman ha evet çıkarsa biz biteriz, onun için hayır kampanyasına devam.' O Kandil'i söndüreceğiz, onların kandilini söndüreceğiz, milletin rüzgarı onların kandilini söndürecek." dedi.

15 Temmuz'dan sonra mevcut düzenin değişmesinin şart olduğunun ortaya çıktığını belirten Yıldırım, "Bu mesele memleket meselesi, bu mesele memleketin beka meselesi" anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti.

Yıldırım, AK Parti ve MHP'nin bir araya gelerek, anayasa değişiklik teklifini hazırladığını hatırlatarak, "Anayasa değişiklik teklifini Meclise götürdüğümüz zaman dedik ki bu değişiklik, Meclisin tamamının onayını da alsa biz işi mutlaka sahibine, millete, Kayseri'ye götüreceğiz. Kararı Kayseri, Kayseri'nin hanımefendileri, yiğit insanları, gençleri, beyefendileri verecek. Biz bugüne kadar gücümüzü hep sizden aldık, siz ne dediyseniz onu yaptık. İstemediğiniz, razı olmadığınız hiçbir işin içinde olmadık." şeklinde konuştu.


MİLLET KİMİ SEÇTİYSE O YÖNETECEK


Kayseri'nin halk oylamasında rekor kıracağını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bu anayasa değişikliğiyle ne yapıyoruz? Kayserililer, garanticidir, garanti işi severler. İşte bu anayasayla birlikte hükümet işi garanti. Sandık kapandı, Türkiye'de hükümet kuruldu. Böyle vekilleri seç, Ankara'ya gönder, onlar, günlerce partiler uğraşsın, 'hükümet kurdu, kurmadı' derdi ortadan kalkıyor. Hükümet kurma işini vekillerden alıyoruz, aslına, millete veriyoruz. Siz kuracaksınız hükümeti, cumhurbaşkanını seçeceksiniz, hükümeti de kuracaksınız. Bundan sonra Türkiye'yi hep güçlü hükümetler yönetecek. İktidarın milletten başka sahibi olmayacak. Ne bürokrasi ne yargı ne de askeri bürokrasi milli iradeye, sizin kararınıza asla karışamayacak. Millet kimi seçtiyse ülkeyi o yönetecek, hesabı veren de o olacak."

Meclis'in yeni sistemle eskisinden daha güçlü olacağını, cumhurbaşkanını, hükümeti denetleyeceğini ve kanunları çıkaracağını vurgulayan Yıldırım, kanunları memleketin, milletin faydası için seçilen milletvekillerinin yapacağını, yargının hem tarafsız hem de bağımsız olacağını belirtti.


DIŞ POLİTİKA DAHA DA GÜÇLENİYOR


Devletin işlerinin hızlanacağının altını çizen Yıldırım, "Kayserililer tüccar kafalıdır. Siz zaman kaybının ne demek olduğunu, paranın nasıl kazanıldığını bilirsiniz. İşte bu sistemde hem zaman tasarrufu var hem de mesarif yok. Çünkü iki seçimi bir arada yapacağız. Hem cumhurbaşkanı seçimi hem de milletvekili seçimi. Birini yazın, birini kışın yapmak yok. Dolayısıyla aynı anda seçim oluyor, iş bitiyor, ondan sonra herkes işine bakıyor. Planlar, projeler, vaatler yerine getiriliyor. Ekonomi daha istikrarlı hale geliyor, büyüme artıyor, Türkiye güç kazanıyor. Türkiye'nin dış politikası daha da güçleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Binali Yıldırım, muhalefetin, "Tek adam rejimi gelecek." eleştirisine yönelik de "Milletin, seçimin olduğu yerde, iki sefer seçimle cumhurbaşkanının geldiği yerde tek adam olur mu? Tek adam görmek istiyorsa CHP kendisine, geçmişine, aynaya baksın. Biz anayasadaki değişiklik paketinde açıkça belirttik, cumhurbaşkanı en fazla iki dönem seçilir. Milyonlarca insanın yüzde 50'den fazla oyla seçtiği yerde diktatörlük olur mu? Onun için tek adam doğru, tek adam olacak ama patron siz olacaksınız, millet olacak." ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı