Siyaset Başbakan CHP'ye yüklendi
Paylaş
Başbakan CHP'ye yüklendi

Başbakan Erdoğan, Samsun'daki selde hayatını kaybedenlerle ilgili ihmal varsa sorumluların ortaya çıkarılarak gerekenin yapılacağını belirtti, suçlamaları 'TOKİ'yi yıkma gayreti' olarak değerlendirdi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezindeki AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Erdoğan, ''Suriye tarafından Akdeniz'de uluslararası hava sahasında Suriye karasularının bir mil dışında, yani Suriye'den 13 mil uzakta isabet almıştır. Uçağımız isabet aldıktan sonra süratle irtifa ve hız kaybetmiş, rotasından çıkmış, Suriye karasuları içine sapma yaparak 8,5 mile düşmüştür. Nihayetinde bulunduğunda da zaten bunu tespit ediyoruz'' dedi.

Milli duruş sergilemedi

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

''CHP Genel Başkanı, düşürülen uçağımızla ilgili olarak milli bir duruş sergilememiştir. Bugün de milli bir duruş sergilemiyor. Bir yandan AK Parti'ye farklı ülkelerin politikalarını yürütmek gibi çok çirkin bir iftira atacaksın öbür yandan çıkacaksın kendi ülkenin gerçeklerine değil Amerikan gazetesinin yalanlarına borazanlık yapacaksın. Amerikan gazetesi, orada yaklaşan seçimlerde mevcut yönetimi sıkıştırmak için bu tür karalama kampanyaları yapıyor. Peki size ne oluyor arkadaş. Siz neyin peşindesiniz. Siz bu senaryoda neden piyonsunuz, neden borazanlık görevini üstleniyorsunuz. Biz, çizilen ve uygulanmak istenen bu senaryonun farkındayız.

Haberin Devamı

Beşşar Esed düşürülen uçağımızla ilgili konuşma ihtiyacı hissetmiyor. Zira Türkiye'de Kemal Kılıçdaroğlu zaten Esed adına yeterince konuşuyor. CHP, Kılıçdaroğlu yönetiminde bugün artık Baas Partisi'nin Türkiye sözcülüğünü aleni şekilde üstlenmiş durumda. Gayet güzel paslaşıyorlar, en kritik anda bile.''

twitter Kılıçdaroğlu

KPSS'deki iddialara da değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

''KPSS sınavının hemen ardından terör örgütüne yakınlığı ile bilinen bir sitede sahte bir soru kitapçığı yayınlandı, amaç ne? KPSS gibi son derece hassas bir sınava gölge düşürmek. KPSS gibi milyonların umudu olan, geleceği olan bir sınavı terörize etmek, insanları en hassas yerlerinden vurmak, en hassas yerlerinden incitmek... Terör örgütü bunu yapıyor. Buna sahip çıkan kim oluyor? Yine CHP oluyor.

Teknolojinin bu sanal ve iftiralara çok müsait yapısıyla hareket eden bir Kılıçdaroğlu var karşımızda; twitter Kılıçdaroğlu. Onlar da olmasa çok fakir kalacak. Geçen yıl olanlardan ders almadı, bundan yüzü kızarmadı, mahçup olmadı. Bu yıl da terör örgütünün bu eylemini yine CHP sahiplendi. Terör örgütüyle birlikte insanların hissiyatını istismara kalkıştı.

KPSS son derece başarılı temiz, sorunsuz şekilde gerçekleştirilmiştir. Bu sınava gölge düşürmek isteyenlerin oyunu anında deşifre edilmiştir. Örgütlü olarak KPSS'de usulsüzlük girişiminde bulunanlar Emniyet güçlerimiz tarafından tespit edilmiş, gözaltına alınmış şu an itibarıyla zannediyorum 19'u tutuklanmıştır. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Terör örgütünün, onlarla birlikte BDP ve CHP'nin istismar girişimlerine kimse aldanmasın.''

Tutuklu vekillere özel düzenleme yok

Haberin Devamı

Erdoğan, tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili de ''3. Yargı Paketi'nde buna özel bir düzenleme yapılmadı'' dedi.

Samsun'da gereken yapılacak

Samsun'daki sel felaketine değinen Erdoğan, ''Samsun'da hayatını kaybeden kardeşlerimizle ilgili olarak gerekli her türlü soruşturma ve inceleme yapılıyor, yapılacaktır. İhmal varsa, kusur varsa sorumlular ortaya çıkarılacak ve gereken hiç tereddütsüz yapılacaktır. Ancak Samsun'da yaşanan acı hadiseyi, kendileri için, kendi siyasi hırsları için bir ranta dönüştürmeye çalışanlara da asla müsamaha göstermeyecek, asla fırsat vermeyeceğiz'' diye konuştu.

TOKİ başarılı

TOKİ'nin son 9,5 yılda 549 bin konutun inşasına başlayıp bunların 415 binini tamamladığını belirten Erdoğan, ''TOKİ bu ülkenin en başarılı kurumlarından birisidir. TOKİ sayesinde 415 bin aile ucuz, sağlam, sağlıklı bir çatıya kavuştu. Size ne oluyor? Bugüne kadar giremediğiniz, hayatınızda yapamadığınız, böyle bir şeyi hayal edemediğiniz... Ey CHP ne oluyor size? Tahammül edemeyince hemen bir fırsatta TOKİ'yi yıkma gayreti içine giriyorsunuz. TOKİ öyle bu tür salvolarla yıkılacak bir kurum da değil'' dedi.

Mısır'daki seçimler

Haberin Devamı

Erdoğan, Mısır'da Askeri Konsey'in açıklamasını eleştirerek, ''Maalesef Mısır'da belli kurallarla yola çıkıldıktan sonra bazı kuralların konulmuş olması, ihdas edilmiş olması Mısır halkının iradesine saygısızlıktır ve parlamenter demokrasi bunu asla kabul etmez. Mısır'da Askeri Konsey'in bu tür kararlar almak suretiyle halkının iradesini yok farz etmesi ve oluşan Parlamento'yu yok farz etmesi halkın iradesine karşı bir saygısızlıktır'' diye konuştu.