Siyaset Başbakan Erdoğan Muğla'da konuştu
Paylaş
Başbakan Erdoğan Muğla'da konuştu

Başbakan Erdoğan bugün Aydın'da gerçekleştirdiği Köşk mitingi sonrası Muğla'da halka seslendi. Erdoğan'ın hedefinde cemaat, CHP ve MHP'nin yanı sıra Ekmeleddin İhsanoğlu vardı.

Başbakan Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Pensilvanya'nın adayı olduğunu iddia ederek CHP ve MHP'nin İsrail'e karşı tavır alamadıklarını iddia etti. Erdoğan, CHP'nin ve MHP'nin parti içinde dikta yönetimi uyguladığını ileri sürerek yaşam tarzı korkutmasıyla siyaset yapılamayacağını öne sürdü.

Haberin Devamı

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dört gün kala Muğla'da halka sesleniyor. İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları...

Bugün bir kez daha sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum. Artık büyükşehir olan efeler diyarı yiğitler diyarı Muğla'nın tüm ilçelerine selamlarımı yolluyorum. 5 Temmuz'da Samsun'dan yola çıktık, bugün 27'nci mitingimizi yapıyoruz. Allah'a hamdolsun her birince büyük coşkuyla karşılandık. Milletimizle sohbet ettik. 10 Ağustos'un heyecanı bütün Türkiye'yi sardı. Yeni Türkiye'nin kapılarını ardına aralıyoruz.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer19947","19947","201408","19947-168382.jpg","1", "0","'Bu adam 10 yıllar işin içinde kalsa...'");

Demokrasi mücadelemizi artık bir üst aşamaya yükseltiyoruz. Toplumsal barışı, kardeşliği daha üst seviyeye taşıyoruz. Yeni reklam filmini izlediniz mi? Millet devletiyle daha bir muhabbetle kucaklaşıyor değil mi? Millet develtinin yıldızına sahip çıkıyor, o yıldızı o forsu ehline teslim ediyor.

MHP duadan rahatsız olmuş. Fakat reklamda ufak değişikliklerle yayına devam ediyoruz. 10 Ağustos'ta hep beraber sandığa gidiyoruz. Yaylalara gidenleri çağırıyoruz, tatile gidenleri çağırıyoruz. Bu seçimden Muğla'dan farklı bir sonuç bekliyoruz. Muğla'da CHP'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin milletin adayını destekleyeceğini biliyorum.

"Tam dikta tam"

CHP kendi içinde bir aday çıkaramadı. MHP kendi içinde bir aday bulamadı. hiç kimseye danışmadılar. CHP'de de MHP'de de parti yetkililerine bilgi vermeden bir adayı tezgaha sundular. Tam dikta tam. Kim var bu adayın arkasında Pensilvanya var, malum medya var. Uluslararası çevreler var.

Almanya'da bir dergi bizim için özel ek yapmış. bizi karalayıp diğer adayı destekliyor. İşin içinde iş var. Bunların içindeki medya çıkarı olmayan işe girmez. Dert Cumhur'a başkan seçmek değil dert başka. Bunların sözünü dinleyecek biri Cumhurbaşkanı olsun istiyorlar. Tayyip Erdoğan bunların istediği istikamette yürümez. Tayyip Erdoğan milletin istediği istikamette yürür. Bunları rahatsız eden bu. Çünkü 12 yıl bize söz geçiremediler.

İstiyorlar ki CHP ve MHP gibi Pensilvanya'nın dizinin dibinde duralım. İstiyorlar ki Cumhurbaşkanı eski Türkiye'yi idare etsin. Tezgaha öyle birini sürdüler ki her hareketi facia. Neymiş, babası Mehmet Akif'in arkadaşıymış. Ama İstiklal Marşı ile Çanakkale şiirini ayıramayacak kadar da bu millete yabancı. Muğla'dan şöyle bir ders verir misiniz? Edebiyatçıyım diyor da. Aslında o kitabadeki şiiri, 'Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda Canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda'. Ey Ekmel, bu sıradan bir şiir değil İstiklal Marşı. Bir de yalanın dilini bilmezmiş e bu ne. Biz çarkçı Kemal'i bilirdik ama bir de çarkçı Ekmel çıkmış. Erdoğan 12 yılda sırtında küfeyle dolaştı. Türkiye'yi barajlarla ihya ettik. Bize rehavet yok. biz hizmetkar olmaya geldik. Bu ülkede 205 bin derslik açan iktidarı görmemezlikten gelemezsin.

Ortak adayları İstiklal Marşı'nı bu kadar hafife alırsa ne olur? Kalkmış bize de üslup dersi veriyor. Kendi efendilerinin sözlerini duymuyor. Efendileri bunu çok kısa sürede dokumuş. Gören de zannediyor ki efendi. Hiç yalanla arası yokmuş. Pensilvanya'da sizin bir hocanız var. Güya intikaftan yeni çıkmış, beddua üstüne beddua etmiş. Sana da iltifatlar düzüyor. Yazıklar olsun. Ağzından çıkan sözler bir hocaya yakışıyor mu? Bizde beddua yok, dua var. Allah ıslah etsin.

Diyor ki eşit şartlarda yarışmıyoruz. Siz 11 parti biz tek parti. Kardeşlerim 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta çıkmaz.

"Türkiye'de bunun bir örneği var mı?"

Eğer eşit şartlarda yarış olsaydı Başbakan aday olduktan sonra istifa ederdi diyor. Sen çırak bile olamazsın. Amerika'da Obama seçime giriyor başkanlığı bırakıyor mu? Türkiye'de bunun bir örneği var mı? Yok.

Biz 16 aylık partiyken iktidar olduk be. Devletin yardımıyla mı iktidar olduk? Biz bu millete aşığız aşık. İşlerine gelince diyorlar ki Başbakan çok sert. Başbakan yumuşak başlı ama uysal koyun değil. Olay bu.

CHP Genel Müdürü, Türkiye dışına gittiğinde hemen Türkiye'yi şikayet ediyor. Hatta İsrail'de gazetecilerin özgür olduğunu söyledi. İsrail 10 gazeteciyi katletti. İsrail'i kınadığını duydunuz mu? Pensilvanya'nın kınadığını gördünüz mü? Şöyle bir gel de damardan gir. Bebek ve çocuk katillerini görmüyor. Bu adam 10 yıllar işin içinde kalsa bu işin içinden çıkamaz.

MİT TIR'larının götürdüğü yardımlar yolda kaldı. Ha biz yine yapacağımızı yaptık. Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'ndan bir ses çıktı mı? Biz dedik inlerine gireceğiz diye. Şimdi inlerine giriyor muyuz? Bazıları diyor ki Cumhurbaşkanı ne olacak? Eğer vekaleti verirseniz bu can bu tende oldukça paralel yapıyla bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Yeni Türkiye eskinin kutuplaştırma siyaset tarzıyla yoluna devam edemez. Yaşam tarzlarıyla korkutma siyaseti geride kalacak. İri olacağız diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

10 Ağustos 27 Mayıs'ın izlerinin silindiği bir tarihtir. Muğla'nın bu yeni döneme en güçlü şekilde sahip çıkacağını biliyorum. Muğla dayatma adaylarına oy vermeyecek. Monşer aday tuzağına da düşmeyecek. Muğla'ya 12 yılda 8.5 katrilyon yatırım yaptık.

Şimdi Ekmel'e sorun, senin var mı eserin? Ey Bahçeli, Demirtaş, Kılıçdaroğlu var mı senin eserin? Eşşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bodrum'un su sorununu biz çözdük biz. Su sorunu denilirse bundan sonra büyükşehirin kapısını çalın.

Alevi sünni ayrımı yok. Nereye yatırım yapıyoruz kim orada yaşıyor diye ayrım yapmadık. Göreve geldiğimizde 12 havalimanı vardı şimdi 52 havalimanı var. Hızlı trenlerimiz var. Eskiden çuf çuf gidiyordu, şimdi kısa zamanda Ankara İstanbul 3.5 saat. Bu hizmet devam edecek. İnsanımıza hizmet üretmeye devam edeceğiz.

Pazar günü kullanacağınız oylar çok önemli.