Siyaset Başbakan: İlk olarak Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim
Paylaş
Başbakan: İlk olarak Kılıçdaroğlu ile görüşeceğim

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, görüşme takvimini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan haftalık olağan görüşmede bir araya geldiği Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümet kurma görevini verdi. Erdoğan-Davutoğlu zirvesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahin Kalın da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Haberin Devamı

Kalın, "Cumhurbaşkanımız, 63'üncü Hükümeti kurma görevini Sayın Ahmet Davutoğlu'na vermiştir. Hayırlı olsun" mesajını paylaşarak görevin Davutoğlu'na verildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haftalık görüşmede bir araya geldiği Başbakan Davutoğlu'na hükümet kurma görevini verdi.

DAVUTOĞLU TAKVİMİ İFTAR PROGRAMINDA AÇIKLADI

Hükümet kurma görevini aldıktan sonra İstanbul'da 3. Köprü inşaatında işçilerle gerçekleştirilen iftar programına katılan Davutoğlu, burada davetlilere hitap etti. Konuşmasında hükümet kurma sürecine değinen Davutoğlu, "Pazartesi, salı, çarşamba için genel başkanlardan randevu taleplerimiz olacak. Usulüne uygun olarak ilk sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başlayarak görüşmeleri başlatacağız. Daha sonra Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş'la HDP'yle görüşeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu konuşmasında özetle şunları söyledi:

- İnşallah hayırlı bir başlangıç yapacağız bu akşam. 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümetsizlik gibi bir tablo olmaması için çalışıyoruz.

- Sayın Cumhurbaşkanı bana yeni hükümeti kurma görevini verdi. Parti liderleriyle istişare yapacağız. Randevu talepleri gerçekleşiyor. Yarın Saraybosna'ya gidiyorum. Türkiye her zaman Bosna'nın yanında olmuştur. Pazartesi, salı, çarşamba için genel başkanlardan randevu taleplerimiz olacak. Yapıcı, uzlaşıcı bir üslupla yeni hükümeti kurmak nasip olur inşallah.

RAMAZAN BAYRAMI SONRASI İKİNCİ TUR

- Planlı görüşmeleri yaptıktan sonra gerekirse Ramazan Bayramı'nı müteakip ikinci tur görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Ramazan Bayramı'nı müteakip, oluşacak atmosfere göre ikinci tur görüşmeleri gerçekleştireceğiz. İlk turda herhangi bir önkoşul, önyargı olmaksızın görüşmelere başlamalıyız.

Başbakan Davutoğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü işçileriyle inşaat alanında düzenlenen iftarda buluştu.

ÖNCE CHP, ARDINDAN MHP VE HDP

- Usulüne uygun olarak ilk sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başlayarak görüşmeleri başlatacağız. MHP ile HDP'nin milletvekili sayısı olarak aynı olabilir ama oran itibariyle önemli bir fark var. O açıdan ikinci olarak MHP, ardından HDP ile devam edeceğiz.

Haberin Devamı

PSİKOLOJİK BARİYERLERİN KALKACAĞINI UMUYORUM

- Kırmızı çizgiler gibi ifadeleri uzlaşma kültürüne çok uygun bulmuyorum. Dolayısıyla hiçbir psikolojik bariyer olmadan görüşmeleri yapacağımıza inanıyorum.

Başbakan Davutoğlu'nun görevlendirilmesinin ardından hükümetin kurulması için tanınan 45 günlük süre, 23 Ağustos Pazar günü sona erecek.

GÖREV TEZKERESİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için, Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun görevlendirilmesine dair tezkere, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan tezkerede, şunlar kaydedildi:

Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 109'uncu maddesi uyarınca, Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu görevlendirilmiştir.

Seçilecek bakanların atanmaları yapıldıktan sonra Bakanlar Kurulu listesinin ayrıca gönderileceğine bilgilerini rica ederim.

Haberin Devamı