Siyaset Başbakan korumalarına öfke ve stres kontrolü
Paylaş
Başbakan korumalarına öfke ve stres kontrolü

Başbakan'ın etrafındaki öncü ve yakın korumalardan oluşan yaklaşık 100 polis, görevlerinin getirdiği stresin etkisiyle vatandaşa aşırı tepki göstermemek için 9 aydır psikolojik destek alıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yoğun programları sırasında olası tehditlerden korurken stresli ve zor bir görevi yerine getiren korumalar, vatandaşa aşırı tepki göstermemek için öfke ve stres kontrolü eğitimi alıyor.

Haberin Devamı

Başbakanlık Eğitim Daire Başkanlığı, stres altındaki korumaları bazı olaylarda aşırı tepki göstermesi ve bu davranışın en asgariye
indirilmesi için psikolojik danışmanlık hizmeti veren Us Danışmanlık Şirketi ile anlaştı.

Yaklaşık 9 ay önce başlayan terapi programlarına Başbakan Erdoğan'ın etrafında öncü ve yakın korumalardan oluşan yaklaşık 100 polis alındı.

FARKLI PENCEREDEN BAKMAK

Korumalara Psikolog Sevda Güner önderliğinde stres ve öfke kontrolü, motivasyon, NLP (sinir dili programı), etkili iletişim, motivasyon, problem çözme ve karar verme teknikleri gibi konulardan oluşan eğitim programı uygulanıyor. Ankara'da verilen kurstan koruma polisleri de oldukça memnun kaldı. Korumalara haftada iki saat verilen danışmanlık hizmetinde kişisel gelişim, baskı altında öfkenin nasıl kontrol edileceği, halkın Başbakan'a yaklaşması sırasında oluşacak gerginliğin sert bir tepki yerine daha sakin bir tutum içerisinde bertaraf edilmesi, olaylara başka bir pencereden bakabilme gibi konularda eğitimler veriliyor.

KORUMALARIN İŞİ ZOR

Haberin Devamı

Başbakanlık korumaları eğitim düzeyleri oldukça iyi, kültürel, zihinsel seviyeleri yüksek polisler arasından özenle seçiliyor. Ancak Başbakan'ın yoğun programı sık sık halkın arasına girmesi korumaların işlerini güçleştiriyor. Psikolog Sevda Güner, 'Başbakanı korumak bence çok zor . Çünkü Başbakan halkla iç içe olmayı, halka dokunmayı, onların içinde olmayı seviyor. Bu özelliği de korumaların işini biraz daha zorlaştırıyor. Korumaların oldukça yetenekli olması ve artık bu durumu iyi kavramış olmaları işlerin yolunda gitmesini sağlıyor. İlk günden bu yana büyük değişim gözledik. Korumalar her seanstan sonra rahat bir nefes aldıklarını söylediler. Aileleri ve çevreleri ile olan ilişkilerinde bile değişim olduğunu söylediler' dedi.

Devrim TOSUNOĞLU / AKŞAM