Siyaset Başbakan Manisa Salihli'de konuştu
Paylaş
Başbakan Manisa Salihli'de konuştu

Başbakan Tayyip Erdoğan Manisa gezisinin 2. gününde Salihli ilçesinde bir yanlış yaptıklarını söyledi

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Haberin Devamı


Maalesef yargının içinde de, yürütmenin içinde de çürükler var. Buldukça bunları temizliyoruz. Biz bir yanlış yaptık. HSYK'yı denetleyen bir mekanizma vardı. Adalet Bakanlığı'nın yetkisini aldık. Yanlış yaptık. Bu ülkede başbakan, bakanlar denetlenecek, bu beyler denetlenmeyecek. Bu böyle olmaz. Sen kimin savcısısın? Soruyorum. Sen iddia makamısın, millet adına. Sen nasıl masum insanlar hakkında dosya açarsın? Bu hesabı en güzel şekilde millet soracak. Uluslararası ve ulusal olan kurumlara hesabı millet soracak.

Bir savcı olarak sen nasıl medyaya bilgi sızdırırsın. Başbakan denetlenecek, bakanlar denetlenecek bu beyler denetlenmeyecek demekki bu böyle olmaz. Sen nasıl olurda masum insanlar hakkında dosya düzenleyerek onların üzerinde kara bulutlar estirmeye çalışırsın. Dedelerimiz kadırgaları karadan yürüttü biz de Marmaray'ı denizin altından yürüttük. Şimdi CHP'liler Marmaray'ı kullanıp buluşmaya gidiyorlar. Eski trenler var ya, çuf çuf, CHP böyle gidiyor. Biz hızlı trenle gidiyoruz. Bunlar Halkbankasının camını çerçevisini indiriyorlar.

Haberin Devamı

Bunlar hainlerin ta kendisidir. Kendi genel başkanına kaset komplosu kurdu. Adı kaset genel başkan. Adını anmıyorum. Bunların adliye önünde şov yapan varsa, bizim milletimiz var. Birilerinin bedduaları varsa, bizim dualarımız var. Birileri istifa etmedi. Biz gönderdik. Sen bakanken niçin uyarıda bulunmadın. Şimdi bülbül oluyorsun. Bakan olarak kalsaydın bunları söyleyecek miydin? Senin gücün varsa, bağımsız milletvekili olursun, konuşursun. Ondan sonra da ihanet edeceksin. Bundan sonra da bu türleri gördükçe, partimizin içinde tutmayız, partimizden kapı dışarı ederiz. Bölücü terör hikaye. Bunlar böyle yapmaya, bölmeye devam etmeye çalışıyorlarsa karşılarında bizi bulurlar.

İZMİR'DE DE KONUŞTU
Başbakan Erdoğan son olarak İzmir'de Adnan Menderes havalimanında konuştu. Şunları söyledi.
Benim Fatih belediye başkanıma (Mustafa Demir) iftira atıyorlar. Niye biliyor musunuz? Oradaki bir savcı iş takibi yapıyor, Fatih Belediye Başkanına bir iş getiriyor. Ona yok cevabı verilince bu operasyonu yapıyor. ÇYD vakfına devlet yerler verdi. İstek vakfına verilen yerler var. Yasalarda bunlara mani yok.

Haberin Devamı