Gündem Başbakan Yıldırım'dan cenazeye saldırı açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan cenazeye saldırı açıklaması

Paylaş
Başbakan Yıldırım'dan cenazeye saldırı açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırıyla ilgili olarak, "Cenazeye saldırı kendini bilmez birkaç kişinin provokasyonudur. Bu işin sorumluları kimse bulunacak, gereği yapılacak" dedi

Başbakan Binali Yıldırım cuma namazı çıkışında Türkiye'nin gündemindeki önemli konular hakkında açıklamalar yaptı.


Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:

AYSEL TUĞLUK'UN ANNESİNİN CENAZESİNE SALDIRI


Herkes istediği yere defnedilme hakkı vardır, bu en temel vatandaşlık hakkıdır, insanlık hakkıdır. Olay, asla ve asla kabul edilemez. Hemen valimiz, bakanımız bize de bilgi verdiler. Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Bu işin sorumluları kimse bulunacak, gereği yapılacak. Kimsenin tereddütü olmasın.

Bu dinimizde de kültürümüzde de olmayan bir şey. Bizim geleneklerimizde de olmayan bir şeydir. Umarım bir daha yaşanmaz. Buna benzer başka bir hadise yaşansa bile bu konuda zerre kadar müsamaha etmemiz söz konusu değil.

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATININ TUTUKLANMASI


Kılıçdaroğlu'nun yorumuna bir yorum getirme ihtiyacı duymuyorum ama bu yargının bir işidir. Burada daha fazla değerlendirme yapmak doğru olmaz. Ümit ederim yasal işlemler sonucu isabetli kararlar verilmiş olur.

KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUM


Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin geçtiğimiz aylarda aldığı referandum kararı için ilk andan itibaren, bu kararın fahiş bir hata olduğunu söyledik. Irak merkezi yönetimi karşı, İran karşı, Türkiye zaten karşı, BM Daimi Güvenlik Konseyi olan büyük devletler karşı, ABD, İngiltere karşı.