Gündem Başbakan Yıldırım'dan Yunanistan'a uyarı

Başbakan Yıldırım'dan Yunanistan'a uyarı

Paylaş
Başbakan Yıldırım'dan Yunanistan'a uyarı

Başbakan Yıldırım, "Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan kayalığa bir Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar. Ve oradan o bayrağı kaldırdılar. Bizim tavsiyemiz Yunanistan'a, iyi komşuluk ilişkileri içerisinde, gerginliği artıracak, provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durmasıdır." dedi. Öte yandan Yunan Savunma Bakanlığı kaynaklarından konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "Fotoğrafların ne zaman nerede çekildiği belli değil, araştırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde gerginliği arttırıcı adımlarına ilişkin olarak, "Yunanistan’a tavsiyemiz iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gerginliği arttıracak provokasyonlardan uzak durması, komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Ülkemizin egemenlik haklarından ki


"YUNAN BAYRAĞI DİKME GİRİŞİMİ OLDU"


Başbakan Binali Yıldırım, Marmara Üniversitesi Rektörlüğünde katıldığı panel sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son dönemde Yunanistanlı yetkililerin gerginliğe neden olan açıklamalarını ve Ege’de bir kayalığa bayrak dikilmesini değerlendiren Başbakan Yıldırım, “Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği arttırmaya yönelik komşumuz Yunanistan’ın bir takım faaliyetlerinin olduğu malumunuz. Son zamanlarda bu ihlallerde artışlar göze çarpıyor. Özellikle aidiyeti belli olmayan kaya parçaları var. Bunlara yönelik Kardak kayalıklarına benzer girişimleri olduğunu görüyoruz. Yine Didim açıklarında kayalığa bir bayrak dikme, Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar. Oradan o bayrağı kaldırdılar. Yunanistan’a tavsiyemiz iyi komşuluk ilişkileri içerisinde gerginliği arttıracak provokasyonlardan uzak durması, komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Ülkemizin egemenlik haklarından ki


İki ülke arasında krize neden olan fotoğrafın bu olduğu iddia edildi.


YUNAN SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA


Yunan Savunma Bakanlığı kaynaklarından konuya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "Fotoğrafların ne zaman nerede çekildiği belli değil, araştırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.


YUNAN BAYRAĞINI SAT KOMANDOLARI KALDIRDI


NTV'nin verdiği bilgilere göre bir grup Yunan Hurşit kayalığına Yunanistan bayrağı dikti. Haberin duyulmasının ardından SAT komandoları geçtiğimiz cuma günü Ege Denizi’ndeki Hurşit kayalığına hareket ettiler. Yunan bayrağını kaldırıp kayalıktan ayrıldılar.


Mikros Anthropofas adası-Hurşit Adası

Didim açıklarında bulunan kayalığa dikilen Yunanistan Bayrağı ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

YUNANİSTAN'A UYARI


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara’da ortak basın toplantısı düzenledi.​Çavuşoğlu, Türkiye'nin NATO'nun genişlemesinden yana olduğunu ve Stoltenberg'e desteğin süreceğini belirterek başladığı konuşmasında Yunanistan'la yaşanan Bayrak krizine de şu ifadelerle değindi:

"Yunanistan bizim komşumuzdur, ilişkilerimizi geliştirmek için çeşitli adımlar da attık. Sorunlar var elbette, çözüm bulmak için görüşmeleri de sürdürüyoruz. Kimin olduğu belli olmayan adacıklar var, bu konuda görüş birliği yok. Yapılması gereken şey gerginliğe yol açacak adımlardan kaçınmaktır. Tehklikeli adım atmayın, askerimizin elinden bir kaza çıkabilir"