Gündem Başbakan Yıldırım: Terörü bu ülkenin başına bela olmaktan çıkarmaya ant içtik

Başbakan Yıldırım: Terörü bu ülkenin başına bela olmaktan çıkarmaya ant içtik

Paylaş
Başbakan Yıldırım: Terörü bu ülkenin başına bela olmaktan çıkarmaya ant içtik

Başbakan Binali Yıldırım, Kırklareli'nin Lüleburgaz Kongre Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Başbakan Yıldırım, "Terörü bu ülkenin başına bela olmaktan çıkarmaya ant içtik, yemin ettik. İnanın ki bunu da halledeceğiz." dedi

Başbakan Yıldırım, "Diyorlar ki 'Türkiye'de büyüme sanal.' Nasıl oluyor, bilmiyorum. Yüzde 7,4 büyüdü geçen sene Türkiye." dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, FETÖ, PKK, DEAŞ başta olmak üzere terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

"Cumhur İttifakı nedir? diye soran Yıldırım, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da alçak FETÖ'cülere bayrağı teslim etmeyen, ezanları dindirmeyen, bayrağımızı indirmeyen ruhtur, Yenikapı ruhudur. Terörü bu ülkenin topraklarından kazımak ve vatanımızı, milletimizi en güvenli hale getirmek için hayatını ortaya koymaktır."

'İNCE KOŞA KOŞA EDİRNE'YE GİTTİ'

CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem ince'nin Edirne'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesine değinen Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanı adaylarının belli olduğu hemen ilk günden itibaren Muharrem İnce, koşa koşa Edirne'ye gitti. Niçin gitti biliyor musunuz? Edirne'yi çok sevdiğinden mi gitti? PKK'ya açıkça destek veren, PKK'lıların cenazesine gitmeyenleri cezalandırırım diyen, hapisteki 6-7 Ekim olaylarının failini ziyarete gitti." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'NEREYE KAÇARLARSA KAÇSINLAR ENSELERİNDEYİZ'

Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Terör bu ülkeye büyük acılar yaşattı. Şimdi artık bu acıları sona erdirmek zamanıdır. Bunun yolu da bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Terörü bu ülkenin başına bela olmaktan çıkarmaya ant içtik, yemin ettik. İnanın ki bunu da halledeceğiz. Türkiye'de zaten terörü bitme noktasına getirdik. Şimdi Kandil'e kaçıyorlar, Sincar'a kaçıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar enselerindeyiz, bulundukları yerde etkisiz hale getireceğiz."

HIZLI TREN MÜJDESİ

Başbakan Yıldırım, "İstanbul-Lüleburgaz-Babaeski-Kırklareli-Kapıkule hızlı trenine başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Çok yakında ihalesi tamamlanıyor. 2 milyar lira, helal olsun Lüleburgaz'a." dedi.

AA