Gündem Başbakan Yıldırım’dan Akşener’e TİKA tepkisi

Başbakan Yıldırım’dan Akşener’e TİKA tepkisi

Paylaş
Başbakan Yıldırım’dan Akşener’e TİKA tepkisi

Başbakan Binali Yıldırım Kastamonu’da konuştu. Meral Akşener'i eleştiren Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin Osmanlı'dan gelen eserlerini bir bir ayağa kaldıran TİKA'yı kapatacakmış. Niye? Çünkü FETÖ öyle istiyor. FETÖ'nün dışarıdaki sömürü alanlarına TİKA gereken müdahaleyi yaptığı için rahatsız oldular. FETÖ'nün en sevmediği kuruluşu kapatmayı vaadediyorlar" dedi

Kastamonu Kuzeykent miting alanında halka hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Binali Yıldırım’a Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ve partililer eşlik etti.

Haberin Devamı

AK Parti’nin 16 yıldır aynı aşkla Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında hizmet verdiğini aktaran Başbakan Binali Yıldırım, “Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Biliyorsunuz ben sizin dünürünüzüm. Ramazan’ınız mübarek olsun. Türk dünyası kültür başkenti Kastamonu’ya selamlar, sevgiler. Yeşil, güzel Kastamonu’ya selam olsun. Coşkunuzu, inancınızı, yol arkadaşlığınızı yürekten kutluyorum. Biz sadece Rabbimizin önünde eğiliriz, başka hiçbir gücün önünde eğilmeyiz. Bu güzel şehrin güzel insanları, Şeyh Şaban’ı Veli’nin torunları, hepinizi selamlıyorum. Bir selamımız da Şehit Şerife Bacı’ya selam olsun. Kastamonu, şehitler diyarı, kurtuluş mücadelesinde Çanakkale’de destan yazan yiğitlerin şehri. Bu topraklarda şüheda bereketi var. Şehitlerimizin mis kokusu var. Cennet kokusu var. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin, mekânlarını cennet eylesin, gazilerimize hayırlı güzel ömürler nasip eylesin. Onların vatan aşkı bizim ilham kaynağımız. Bu ülkenin insanları, bu güzel topraklara, Anadolu topraklarına aşkla, sevdayla bağlıdır. İşte AK Parti 16 yıldır aynı aşkla, aynı şevkle Türkiye için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında hizmet ediyor. Size milletin adamının Türkiye sevdalısı Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Bizim siyasetimizde hizmet var. Bizim siyasetimizde eser var, emek var, değer var. Milletimizle kurduğumuz bağlar, temeli sağlamdır. Millet güçlü olursa biz güçlü oluruz. Milletin itibarı yükseldikçe biz görev yapmış oluruz. Hamdolsun, güçlüyüz. Çünkü yürüdüğümüz yolda millet bizimle beraber. Kastamonu bizimle beraber, ak kadınlar, ak gençler bizimle beraber. Kastamonu ilk günden beri bu yolda bizimle beraber yürüyor. Kastamonu AK Parti’ye hizmet eden Cumhurbaşkanına sahip çıkıyor. İstiklal mücadelesinde Mehmet Akif’e ev sahipliği yapan Kastamonu, bugün de İstikbal mücadelemizi veren Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkıyor mu? Kastamonu o gün olduğu gibi bu günde ülkesine sahip çıkıyor” diye ifade etti.

Haberin Devamı

İNCE'YE KASTAMONU ŞİVESİYLE YANIT

Başbakan Binali Yıldırım, Kastamonu halkının 24 Haziran’ı iple çektiğine de vurgu yaparak, CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye de Kastamonu şivesiyle cevap verdi.

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım şöyle devam etti:

“Size bugünlerden çok daha parlak bir geleceğin müjdesini getirdim. Hep beraber Kastamonu yeni bir tarih yazmaya var mısınız? Türkiye düşmanlarına, teröre, FETÖ’ye hak ettiği dersi verecek miyiz? Şu Tayyip Erdoğan gitse de Türkiye’de istediğimiz gibi at oynatalım diyen emperyalistelere, onlara işbirlikçilerine Osmanlı tokadını vuracak mıyız? Maşallah. Kastamonu hazırım diyor. 24 Haziran’ı iple çekiyor. Allah bu millete zeval vermesin. Allah Kastamonu’ya kara gün göstermesin. Tarihi bir dönemece geldik. Geleceğimiz için önemli bir karar vereceğiz. İnşallah 16 yıldır yazdığımız destana yeni bir destan ilave edeceğiz. Kastamonu tarih yazmayı bilir. Kastamonu ak kadınlar, bu sefer çıtayı daha yükseğe koyuyoruz

ÇOK SERT TİKA TEPKİSİ

Başbakan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

“Haklarını yemeyelim. Bunların bir projeleri var, yapılanı bozmak. Yıkmak, hizmetleri durdurmak. Milletin faydasına olan her şeyi yok etmek, kapısına kilit vurmak. Bunların başka hiçbir projesi yok. TİKA’yı kapatacaklarını söylüyorlar. TİKA dediğin şey 80 ülkede Türkiye’nin bayrağını taşıyan tarihi kültürel miraslarını ortaya çıkartan, yoksul, yardıma ihtiyacı olan Afrika ülkelerinde okul açan, kuyu açan, sağlık merkezleri açan, Mostar köprüsünü yapan, camileri kültür merkezlerini ihya eden Türkiye’nin Osmanlı’dan gelen eserlerini bir bir ayağa kaldıran TİKA’yı kapacakmış. Çünkü FETÖ öyle istiyor. FETÖ’nün dışarıdaki sömürü alanlarına TİKA gereken müdahaleyi yaptığı için rahatsız oldular. FETÖ’nün en sevmediği kuruluşu kapatmayı vaat ediyorlar.

Haberin Devamı