Siyaset Başbakan'dan Ergenekon yorumu!
Paylaş
Başbakan'dan Ergenekon yorumu!

Başbakan Erdoğan, bayram namazını Süleymaniye Camii'nde kıldı. Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan "Birinci mahkemenin verdiği karar nihai karar değildir. Temenni ederiz ki adalet hakkıyla yerini bulsun" diye konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Süleymaniye Camii’nde kıldı. Erdoğan, cami çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ

Erdoğan, demokratikleşme paketiyle ilgili soruya "Bayram vesilesiyle ve bayram ertesi de ben bu yapılan çalışmaları gözden geçirme imkanı bulacağım ve bayram sonrası arkadaşlarımla biraraya gelmek suretiyle, bu çalışmalara nihai şeklini vereceğiz. Kaldı ki bu demokratikleşme paketi biliyorsunuz yeni atılmış bir adım değil. Bizim son büyük kongremizde bununla ilgili paketi aslında açıklamıştık. Fakat şimdi güncellemek suretiyle nerelerde ne gibi aksamalar var, nereleri nasıl güncelleyeceğiz, bu maddeler üzerindeki çalışmalarımızı arkadaşlarım bitiriyorlar. Böylece de inşallah yeni döneme yönelik bu demokratikleşme paketimizi açıklayacağız. Meclisin erken açılma durumu söz konusu açılabilir" dedi.

Haberin Devamı

ERGENEKON KARARLARI

Başbakan Erdoğan, Ergenekon kararlarıyla ilgil soruya ise "Yargı bir karar verdi. Birinci mahkemenin verdiği karar nihai karar değildir. Temenni ederiz ki adalet hakkıyla yerini bulsun" diye konuştu.

Erdoğan, muhalefetin kararla ilgili açıklamalarını da eleştirerek "Gerek ana muhalefetin gerek diğer muhalefetin yaptığı açıklamalar çok çirkindir. Yargı kararı istediğim kararı verirse iyi, vermediğiyse kötü demek doğru değildir. Ana muhalefet partisinin genel başkanının yaptığı açıklamalar suç teşkil etmektedir. Bu, Türkiye’de siyaset yapmanın edebinin ne seviyeye geldiğini göstermektedir. En önemli savcı en önemli hakim millettir. Yargıda da son söz milletindir" dedi.

OBAMA İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ

Obama’ya yaptığı telefon görüşmesine de değinen Erdoğan, "Ağırlıklı olarak Suriye, Mısır konularını konuştuk. Suriye’de müşterek nasıl adımlar atabiliriz onu konuştuk. Aşırı uçların yer kapma mücadelesinden rahatsızız" ifadelerini kullandı.

Özgür ALTUNCU - M.Akif ERDEM / İstanbul, (DHA)